Televisioton koti - Pärjäisimmekö me ilman telkkaria?

Käsi ylös ne, joiden mielestä televisio on sisustuksellisesti kaunis esine! Juu, ei minusta ainakaan. Nykytelkkarit kyllä alkavat olla ohuine kehyksineen ja siroine jalkoineen paremmin katseen kestäviä, mutta näitä vähän vanhempia malleja, joita oma telkkarimmekin edustaa, ei voi hyvällä tahdollakaan miksikään kodin kaunottariksi kutsua. 


Kun muutimme yhteen S:n kanssa, elimme muutaman ensimmäisen vuoden ilman telkkaria. Siihen asti olin ollut telkkariojelmien suurkuluttaja, mutta loppujen lopuksi televisiottomuuteen tottui nopeasti ja eipä sitä niin edes kaivannut. Sai paljon enemmän asioita aikaan iltaisinkin, kun ei enää jäänyt sohvannurkkaan tuijottamaan telkkaria koulusta tai töistä tullessa. 


Nykyään ollaan taas tilanteessa, kun telkkaria ei tule edes avattua kuin hyvin harvoin. Tabletin tai tietokonen ruudulta katsotut Netflixit, Yle Areenat yms. ovat korvanneet hyvin pitkälti perinteisen telkkarin katselun. Olenkin viime aikoina välillä leikitellyt ajatuksella, että voitaisiinko tuosta rumasta olohuoneen nurkassa kyhjöttävästä möhkylästä luopua kokonaan. Oikeastaan koko TV-tason tärkein tehtävä tällä hetkellä on toimia kukkapöytänä ja siihen virkaan olisi olemassa kauniimpiakin tasoja.


Onko kukaan muu harkinnut televisiosta luopumista tai kenties jo elelee kokonaan ilman telkkaria? 

12 kommenttia

 1. Ihan luopumisesta ennole edes haaveillut, mutta onhan telkkarit rumia. Meillä telkkari on ollut useamman vuoden omassa huoneessaan ja olen kyllä tykännyt. Nyt on kuitenin muutto pienempään edessä, joten telkkarille einole muuta paikkaa kuin olkkarissa. Ehkä jotain kauniimpaa yksilöä vois harkita... Makkari on sellainen paikka, mihin en mistään rahasta huoli telkkaria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Makkariin en telkkaria minäkään haluaisi, mutta tabletilta tulee kyllä välillä katsottua Netflixiä sängyssäkin ennen nukkumaan menoa. Oma telkkarihuone on kyllä kiva!

   Poista
 2. Me oltiin jonkun aikaa ilman kun muutettiin tähän taloon, hyvin tultiin toimeen, mutta nykyään se on kyllä joka iltainen kaveri...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan hyvin pärjäisi varmaan ilmankin, mutta jotenkaan ei siitä silti osaa luopua. Ja nyt kun olin tämän postauksen kirjoittanut, niin sitten tuijottelin eilen illalla telkkaria monta tuntia, vaikka aiemmin on ollut monenmonta iltaa avaamatta. :D

   Poista
 3. Minä otin kotoa telkkarin tänne opiskelijaboksiini (koska se alunperin minun onkin), joten V on ollut ilman televisiota jo pari kuukautta :) Kotona käydessä tuntui aluksi oudolta, ettei televisiota ollut, mutta nyt siihen on jo tottunut. Netistä kun voi hyvin katsoa sarjat jälkikäteen ja meillä on videotykkiä varten hankittu HBO Nordic, josta viikonloppunakin katsottiin elokuvia ja sarjoja. Joten periaatteessa voisin hyvinkin luopua televisiosta :) Nyttenkin vain taustalla on päällä, kun uppouduin blogeja lukemaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo nykyaikaiset sarja- ja leffapalvelut kyllä korvaa perinteisen telkkarin jo aika hyvin nykyään.

   Poista
 4. Eipä kyllä tule juuri katseltua telkkarista kanavien ohjelmia. En tykkää siitä että kun alan jotain sarjaa seuraamaan niin olisin aikataulultani siihen niin jumittunut. Enemmän tykkään katsoa sarjoja Netflixistä tai Areenasta. Eli varmaan sen "hömpän" katsominen on vähentynyt eli ei tule enää katsottua mitä nyt telkkarista sattuu tulemaan vaan katsoo vain sitä mikä kiinnostaa. Mutta tuleekohan silti katsottua saman verran telkkaria? Ken tietää.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähemmän täällä ainakin tulee nykyään tosiaan katsottua ihan vaan sitä mitä sattuu tulemaan. Silloinkin jos haluaa katsoa jotain "aivot narikkaan" sarjaa, niin nekin tulee valittua vähän enemmän huolella.

   Poista
 5. No, kauniiksi telkkaria ei voi sanoa. Mutta, tuntuu että on välttämätön kapistus noille miehille. Itse katson todella vähän telkkaria ja juuri nyt en seuraa edes mitään sarjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se tuntuu olevan, että miehet tykkää "sisustella" elektroniikalla ja hifillä (ja tällä mistään mitään ymmärtämättömällä meni varmasti termit nyt aaaaivan väärin), mutta itseä ei kanssa laitteet niin kiinnosta. Sarjoja tulee kyllä seurattua, mutta usein vaan tuijottelen tabletilla, enkä jaksa avata telkkaria.

   Poista
 6. Meillä televisio on nostettu olohuoneen seinälle ja maalattu taustakin mustaksi, joten televisio "uppoaa" seinään. Lähinnä telkkarista tulee kyllä katsottua sarjoja ja leffoja Areenasta, Netflixistä ja HBO Nordicista silloin kun on itsellä aikaa. En jaksa myöskään aikatauluttaa elämääni televisiosarjojen mukaan, vaan katson niitä silloin kun haluan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika kätevä tuollainen telkkarin piilottaminen seinälle. Toimii varmaan hyvin! :) Tuo on kyllä kätevää nykyään, kun voi katsoa sarjat ja leffat juuri silloin kun haluaa. :)

   Poista