Taas muutoksia olohuoneessa - pesämäistä tunnelmaa syksyyn

Hyvää torstai-iltaa! Alkaako muilla vaikuttaa jo tämä syksy ja pimeys? Täällä ainakin pikkuhiljaa alan huomata, että aamuisin väsyttää enemmän kuin pari kuukautta sitten ja muuten energiatasot ovat alempana. Tuli tunne, että pitää keksiä jotakin kivaa tekemistä ja odotettavaa talven varalle ja ehkä vähän rakennella kotiin sellaista hyggeilypesää, jotta taas selvitään pimeimmän vuodenajan ylitse.


Olohuoneen järjestelin uudelleen jo parisen kuukautta sitten ja myös uusi sohvapöytä muutti meille vastikään. Tässä oli jo hyvä pohja lokoisalle olonurkkaukselle, mutta kotoisuutta saatiin lisättyä vielä parilla pienellä muutoksella. Sohvan yläpuolelle ripustimme S:n isoäidiltä saamamme grafiikkateoksen. Työ on virolaisen Alo Hoidren litografiatyö ja sen nimi on Pidu, eli Juhlat (ja aikamoiset juhlat ovatkin, vai mitä?!). Meillä ei ole aiemmin juurikaan oikeaa taidetta kotona ollut ja täytyykin sanoa, että kyllä tällainen teos tuo kotiin uutta mielenkiintoa ja persoonallisuutta. Tykkään kovin!


Toinen muutos oli kattovalaisimen paikan muutos. Nyt valaisin on suoraan sohvapöydän yläpuolella ja saimme sen siis samalla roikkumaan hieman aiempaa paikkaa alemmaksi. Tulee heti huoneeseen viimeistellympi fiilis, kun valaisin on harkitulla paikalla, eikä roiku siellä, mihin sähkömies aikanaan on sattunut johdot vetämään. Nyt sohva-alue olohuoneessa alkaakin olla melko kivassa kuosissa omasta mielestäni.


Kyllä oli harmaa ja synkkä päivä kun näitä kuvia napsin ja se näkyy valitettavasti kuvanlaadussa. Olen koko kesän pärjäillyt pääsääntöisesti ilman jalustaa kotikuvauksessa ja näyttäisi siltä, että nyt se jalusta olisi vaan kaivettava taas esiin.


Mitä mieltä olette meidän hyggeilynurkkauksesta? Kutsuuko polttelemaan kynttilöitä ja nauttimaan glögistä?

7 kommenttia

 1. Pöytä on kiva!Mä odotan meille uutta kotiutuvaa sohvas.Jos diinä makoillessa menisi tuo talvikin.

  VastaaPoista
 2. Pöytä on kiva!Mä odotan meille uutta kotiutuvaa sohvas.Jos diinä makoillessa menisi tuo talvikin.

  VastaaPoista
 3. Näyttää kivalta ja kyllä kutsuu! :) Taulu näyttää hienolta. Minulle on tullut tässä viime aikoina sellainen fiilis, että haluaisin jotain OIKEAA taidetta seinille. Ehkä jossakin vaiheessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole aikaisemmin välittänyt ollenkaan oikeasta taiteesta. Tai ainakaan sellaisista perinteisistä öljymaalauksista. Nyt jotenkin nekin ovat alkaneet kiehtoa. Harkituin, pienin ripauksin taide tuo kyllä tunnelmaa kotiin.

   Poista
 4. Juuri meinasin sanoa, että onpa hyvä kuvanlaatu - ja seuraavaksi sanoit ettei ole ollut edes jalustaa käytössä! On kyllä kaunis ja kerroksellinen olohuone, ja tuo grafiikka on se viimeinen silaus, joka tekee siitä lähes täydellisen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, jos eivät kuvat ihan kamalilta näytä. Kamerasta siirrettäessä olivat niin kamalaa harmaata mössöä. Kerroksellisuus on kyllä meidän juttumme ja juuri mietin, että meillä on aika paljon huonekaluja ja esineitä joilla on jokin tarina. :)

   Poista