Pinnijalkainen sohvapöytä

Nyt se on vihdoin valmis ja paikoillaan! Ja oi, että miten olenkaan ihastunut. ♥ Nämä jalathan olivat toinen kesän jätelavalöydöistäni. Pöydän alkuperäinen kansilevy oli niin huonossa kunnossa, että se joutui jalkojen irrotuksen jälkeen takaisin sinne mistä sen löysinkin. Jalat kuitenkin herättivät kiinnostukseni ja hellän hionnan ja uudelleen maalauksen jälkeen niistä tuli kuin uudet. Aikani pohdin millaisen pöytälevyn hankkisimme tai tekisimme, mutta lopulta päädyin peesaamaan Valkoisen Vuoren Katjaa ja valitsin mäntyliimapuulevyn, jonka maalasimme valkoiseksi.


Pöytä on vanhaan sohvapöytään verrattuna jonkin verran korkeampi ja hetken varmasti kestää silmän tuohon korkeuteen tottua. Toisaalta korkeus on meille juuri sopiva, sillä keittiön pöydän ollessa minikokoinen, varsinkin kavereiden kanssa päädytään usein syömään olohuoneen pöydän ääreen. Vaikka väliaikainen arkkupöytäkin (joka muuten pääsi takaisin parvekkeelle, eli parvekeremontti on valmis!!) oli aavistuksen tätä matalampi, on tämä nykyinen kuitenkin reippaasti kevyemmän näköinen ja oloinen.


Aluksi hieman epäröin pöytälevyn kiinnittämistä jalkoihin ilman minkäänlaista tukikehikkoa tai muuta tukirakennetta levyn alla. Huoli on kuitenkin turha, sillä pöytä on yllättävän tukevan oloinen, eikä huoju tai horju. Pöydällä voi siis huoletta pitää painavampaakin kukkavaasia tai lepuuttaa jalkoja telkkaria katsellessa. 

Olen kuullut pinnijalkoja (hair pin legs) kutsuttavan joskus myös eiffel-jaloiksi. No mikäs sen paremmin sopisikaan kahdelle Pariisiin hurahtaneelle. Ja ihan hauskasti pöydällä olevat mini-Eiffelit tosiaan toistavat pöydän jalkojen muotoa. 


Olohuone alkaa pikkuhiljaa näyttämään siltä, miltä sen haluankin näyttävän. Jo vuodessa on aikamoista muutosta tapahtunut siitä mihin huonekalut sijoitettiin muuttaessamme tänne. Sohvan taakse tyhjälle seinälle on tulossa ihka oikeaa taidetta ja kattovalaisimen vetämistä uuteen paikkaan sohvapöydän päälle olen myös harkinnut. Nythän se on vähän hassussa paikassa puolittain toisen sohvan päällä. Tosin siinä vaiheessa pitäisi olla melko varma siitä, että kalusteet saavat olla näillä sijoillaan ainakin nyt kohtuullisen pitkän ajan ja siitähän ei voi minun kanssani koskaan olla varma. 

Mitä mieltä olette? Onnistuimmeko projektissa?

8 kommenttia

 1. On erittäin onnistunut! Tykkään! :) Meidän pöydät ovat vähän kuin siskoksia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä, kuin sisaruksia - samanlaiset, mutta erilaiset. :) Ja vielä kiitos ideasta! <3

   Poista
 2. Ehdottomasti onnistuitte! Kaunis ja kevyt pöytä, olohuone rauhallinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Tykkään myös, että pöytä on kevyen näköinen.

   Poista
 3. On hieno kokonaisuus! Ja jos siinä viihtyy kaikki, niin se on lopputulema. Mä tänään ostin meille uuden sohvan, oli nopea ostos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tykkään kovasti itsekin. :) Onnea uudelle sohvalle!

   Poista