Meidän kodin pohjakuva

Mitenkäs itse kullakin on lähtenyt kuluva viikko käyntiin? Olen huomannut muiden kotikuvia blogeista ihastellessani, että aika usein kodin pohjaa ja huonejärjestystä on hankala hahmottaa blogikuvien perusteella. Koska meidän pikkuisesta, mutta niin rakkaasta kodistamme ei kunnon pohjakuvaa ollut olemassa, niin piirtää päräytin sellaisen itse. Pahoittelut, siis piirroksen varsin sympaattisesta olemuksesta. 

Oleellinen kuitenkin varmasti selviää, joten tässä meidän kotimme:

Pohja on siis hyvin tyypillinen 70-luvun kaksio. Neliöitä meillä on 54m2. Hieman käytävämäisestä eteisestä on pääsy kylppäriin sekä olohuoneeseen. Keittiö on pieni, mutta ei kuitenkaan mikään ihan koppero. Olohuone on juuri sopivan kokoinen, vaikka ehjän seinän puute tekee siitä hieman haastavan sisustaa. 

Makuuhuone on oikeastaan yleellisen suuri. Harvoin tämän kokoisia makuuhuoneita nykykodeissa näkee. Sängyn ja yöpöytien lisäksi makkariin mahtuu lukunurkkaus nojatuoleineen, sekä isäni tekemä klaffilipasto. Lasitettu parveke aukeaa lounaaseen (kuten kaikki kotimme ikkunat), joten siellä pääsee nauttimaan auringonpaisteesta sekä merinäköalasta aamusta iltaan. Makuuhuoneesta on käynti juuri sopivan kokoiseen vaatehuoneeseen. 

Nyt huomasinkin, että minulla ei ole täällä yhtään kuvaa kylppäristä saatika vaatehuoneesta. Vaatehuoneen osalta saattaa mennä tovi jos toinenkin ennen kuin se on kuvauskunnossa, mutta jonkinlainen ennen-jälkeen postaus kylppäristä olisi kiva tehdä. Kylppärin ennen kuvat ovatkin sitten sellaista settiä, että heikompaa saattaa hirvittää... :D

Kävitkö jo kurkkaamassa viikonloppuna tekemäni nollabudjetin stailaukset makkariimme?

6 kommenttia

 1. On muuten totta, kun katsoo kuvia ei niistä juurikaan saa käsitystä millainnen pohja kuvien takana on. Hauska idea tämä sinun postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos oli hyötyä hahmottamisessa. Tämä meidän kämppä on vielä niin pieni ja simppeli, että kuvistakin saa varmaan jo jonkinliasen käsityksen, mutta isommissa kodeissa on jo hankala hahmottaa pohjaa pelkkien valokuvien kanssa.

   Poista
 2. Pohjakuva kyllä kummasti auttaa lukijaa hahmottamaan tiloja.

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva postausaihe!! Hauska kattoa millaisia koteja muilla on!
  Veera

  VastaaPoista