Vanhan TV-tason öljyäminen

Joku varmaan muistaakin, kun löysin kesällä pihamme roskalavalta tämän vanhan tv-tason. Taso oli melko hyvässä kunnossa ja jonkun aikaa se saikin majailla olohuoneessa ihan sellaisenaan. Nyt päätin kuitenkin kokeilla pientä kevytehostusta teak-tasolle ja se ilme kohenikin melkoisesti jo pienellä vaivalla.


Pinnassa oli muutamia naarmuja ja tahroja sekä jonkin verran valkosia, ilmeisesti maalitahroja. Hioin pintaa kevyesti hienolla hiomasienellä keskittyen erityisesti maalitahroihin. Ihan kaikkea en uskaltanut kuitenkaan hioa pois, jotta en vaan vahingossa hioisi viilupintaa puhki. Kevyen hionnan jälkeen levitin pintaan ohuen kerroksen ruokaöljyä. Tarkoitukseen soveltuvampi olisi varmaankin jokin puuöljy, mutta en halunnut ostaa tätä varten mitään uusia purnukoita ja ihan kelpo pintaa sai näköjään jääkaapista löytyneelläkin öljyllä aikaiseksi.


Vasta näistä kuvista itsekin huomaan, että muutos on oikeastaan aika melkoinen. Alla olevista ennen-jälkeen kuvapareista näkee hyvin öljyämisen vaikutuksen värin syvyyteen ja harmauden poistumiseen. Pienet naarmutkin hävisivät kuin itsestään. Koko hommaan ei aikaa mennyt kymmentä minuuttia kauempaa. 


4 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Niin minustakin. Pieni, mutta suuri asia. :)

   Poista
 2. Kaunis muutos tuli :) kannatti! :) http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, helpolla ja nopeasti koheni vanhan esineen ilme.

   Poista