Ombré! sanoi sisustusbloggari kun seinän maalasi

Maanantai ja vapaapäivä. Keskustelu eteni suurinpiirtein tähän tapaan:

Minä: Mitä tehtäisiin tänään?
S: En tiedä.
Minä: Maalattaisko seinä?
S: Vai niin...


Sunnuntaina olin vielä pähkäillyt mitä kivaa makuuhuoneen tyhjälle seinälle keksittäisiin. Olin pohtinut valokuvatapetteja, erilaisia efektimaalauksia tai ihan vaan suuria tauluja tai jotakin muuta tee-se-itse taidetta. Jostakin se vaan yön aikana sitten oli kirkastunut, että haluaisin kokeilla omaa versiota ombré-tyyppisestä maalauksesta. 

Onneksi S:ia ei ole koskaan kovin vaikea houkutella mukaan tämän kaltaisiin projekteihin ja kohta olimmekin jo maalikaupassa tutkailemassa värikarttoja ja palasimme kotiin mukanamme kahta eri harmaan sävyä. Valkoinen purnukka kotoamme löytyikin jo ja näistä sekoittelimme viisi eri sävyistä maalia, joista maalasimme seinään alhaalta ylöspäin vaalenevat raidat.

Olin ihaillut Puistolassa-blogin Petran maalaamaa seinää jo siitä asti kun se blogissa esiteltiin. Oma visio makuuhuoneen seinästä olikin jotakin saman tyylistä, mutta tumman harmaina sävyinä. Pinterest on täynnä erilaisia vinkkejä liukumaalattujen seinien maalaustekniikoista, mutta yksikään niistä ei kokeilujen jälken tuottanut toivotunlaista tulosta. Ei kuivalla pensselillä rajan häivyttäminen (ei ainakaan meidän käyttämällämme maalilla!), eikä veteen kostutettu sieni tai pensseli (suttasivat vain, mokomat). Yritimme myös Petran vinkkaamaa taktiikkaa dippailla sutia maaliin rajan vierekkäisiin sävyihin ja häivytellä sillä rajaa, mutta joko ei kärsivällisyys riittänyt tai tekniikka oli siinäkin hakusessa, sillä ei oikein tullut toivomaamme lopputulosta. 


Jossakin vaiheessa jo ajattelin, että taisi olla ihan tuhoon tuomittu yritys tämä maalaus ja olin lähestulkoon valmistautunut hakemaan pöntön valkoista maalia ja sutimaan kaiken peittoon. Onneksi S ei kuitenkaan ole yhtä helposti periksi antavaa sorttia (ja minultakin löytyi vielä tahtoa saada unelmien liukuvärjätty seinä) ja hän sitten keksikin sekoitella aina vaaleampaa (tai tummempaa) maalia hiukkasen seuraavan sävyn joukkoon, jolloin saimme kuin saimmekin maalattua kauniisti liukuvan skaalan harmaansävyjä seinällemme.


Lopputuloksesta ei tullut sellainen kuin sen alunperin mielessäni visioin, mutta sepä onkin oikeastaan tämän tyyppisten projektien hauskuus. Olen todella tyytyväinen lopputulokseen ja illalla nukkumaan mennessä seinällä voi luomien raosta melkeinpä nähdä utuisen merimaiseman.


Mitä mieltä olette? Hitti vai huti?

12 kommenttia

 1. No hitti! On tosi kaunis. Minullakin oli maanantaina vapaapäivä ja käytin sen myös maalaamiseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ollaan itse ihan innoissamme seinästä. Kävinkin jo kurkkaamassa sun maalausprojektia. :)

   Poista
 2. Voi vitsi, että tuli hieno!! Siis hitti ilman muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannele! Hitti meidänkin mielestä. :)

   Poista
 3. Näitä liukuvärimaalattuja seiniä on tullut ahkerasti pinnailtua ja ihailtua. Itse olisin varmasti myös heittänyt pensselit purkkiin ensimmäisen "epäonnistumisen" jälkeen, mutta hyvä että sinnikkäästi jatkoitte. Aivan mielettömän upea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, minulla kanssa pinterest-kansioissa näitä useampikin. En usko, että minäkään olisin ihan oikeasti niin nopeasti luovuttanut, kuin mitä uhkailin. Onneksi kuitenkin S keksi sitten tekniikan jolla saatiin homma pelaamaan.

   Poista
 4. Todella upea!! Mä just maalasin meidän seinän pois, mutta ihan aloin miettimään tämän nähtyäni, että pitäisköhän tehdä makkariin vielä uusi harmaa :D Paljon hinkkausta se silloin vaati, hienoa kun saitte uudella omalla tekniikalla onnistumaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Petra! Huomasinkin, että olit kesällä maalaillut olohuoneen seinän piiloon. Kaikkeen varmasti kyllästyy, vaikka se teidän seinä olikin kyllä ihan mielettömän ihana!

   Poista
 5. Hitti hitti! Tuommoinen olisi kyllä upea, itse en vain saisi millään noin kaunista liukuväriä aikaiseksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eikun kokeilemaan vaan! Me tosiaan todettiin parhaaksi tekniikaksi maalien sekoittelemisen, mutta toisille voi toimia muut tekniikat paremmin.

   Poista