Keittiön uusi matto

En ole oikeastaan koskaan ollut mattoihminen, enkä osaa sisustuksessa panostaa suuriin ja näyttäviin mattoihin. Muiden keittiö- tai ruokailutilakuvissa ihailen upeita mattoja ruokaryhmien alla, mutta itse olen liian laista siivoamaan matolle väistämättä tippuvia murusia. Eikä meillä ole sitä suurta ruokapöytääkään, jonka alle mattoa asettelisi, joten tähän asti keittiömme onkin ollut kokonaan ilman mattoa.


Muutama päivä sitten käväisin paikallisessa sisustusliikkeessä katselemassa syysuutuuksia olematta kuitenkaan varsinaisesti ostoaikeissa. Ikkunalla silmään pisti tämä kauniskuvioinen Svaneforsin matto ja nappasin siitä kännykällä kuvan ajatuksena esitellä S:lle ja kysäistä mielipidettä. Niin sitten teinkin ja ennen kuin ehdin edes mittailemaan maton kokoa sen kummemmin, oli S jo käynyt yllärinä minulle maton kaupasta hakemassa mukaansa. Mikä ihana yllätys ja päivän piristys!


Matto oli aavistuksen pienempi kuin sen ajattelin olevan ja ei siis oikein passannut lattialle toisin päin, kuten aluksi ajattelin. Sopii kuitenkin mainiosti tuohon tiskialtaan eteen ikäänkuin jatkamaan kulkuväylää olohuoneesta keittiöön.

Tykkään maton kuvioinnista todella paljon. Väri ovat valaistuksesta riippuen valko-harmaa tai hieman ruskeaan taittava. Se sopii hyvin, sillä keittiössä kaikkia näitä värejä löytyy jo ennestään. Matto on aika kevyt, joten kaipailee kyllä allensa vielä jotakin liukuestettä. Tyynen yöllisten rallien jälkeen on matto jo muutamana aamuna löytynyt mytystä laatikoston vierestä. 


Tällaisen sisustusyllärin S siis hankki minulle viime viikolla. Onko muiden puolisot tai perheenjäsenet yllättäneet joskus sisustushankinnoilla?

18 kommenttia

 1. Todella kiva yllätys! Meillä ei ole vastaavaa tapahtunut. :D Matto on myös tosi kaunis ja sopii paikalleen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin! Ja ylläri tuli jopa oikein tarpeeseen, silä kaipasin jotakin piristystä päivään.

   Poista
 2. Ihana yllätys! No, joskus mieheni yllättää. Ja, harvoin kun yllättää, niin yllätyskin tuntuu sitä ihanammalta.
  Kaunis matto. Mahtoiko kokoja olla isompia? Meille ei tuollainen pitkä matto sovi tai kaventaa sekä pidentää keittiötämme. Maton hankkiminen keittiöömme on siis haastavaa. Neliönmallinen kun olisi paras.:) Mutta, tuo saamasi matto tuo lämpöä ja muistuttaa hieman räsymattoa, kodikas. Tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä tällaiset yllätykset tosiaan tuntuvat niin ihanilta! <3 En osaa sanoa, olisiko mattoja olltu muitakin kokoja. Kodinonnesta siis tämä ja siinä ikkunan vieressä en mielestäni huomannut kuin tätä yhtä kokoa, mutta voihan olla, että muualla myymälässä olisi saattanut muitakin kokoja löytyä.

   Poista
 3. Ihana matto, sopii keittiöönne kuin nenä päähän! :) Mukava yllätys puolisoltasi. Itse en ole koskaan saanu sisustusyllätyksiä, ja ehkä hyvä niin... :D Pohdin tällä hetkellä kotimme uudelleenjärjestelyä ja -sisustamista, ja olenkin hakenut inspiraatioa blogistasi. Jos sinulla on aikaa, niin ottaisin mielelläni vinkkejä vastaan! :) http://elamanipaivamedarinsp.blogspot.fi/2016/09/kuinka-sisustaa-koti-toimivammaksi.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopii tuonne kyllä tosi kivasti ja tuo kodikasta fiilistä keittiöön. Meillä on S:n kanssa todella samanlainen sisustusmaksu ja hän aika hyvin tietää milalisista kodin jutuista tykkään.
   Kiva, jos blogini on voinut olla sisustusinspiraation lähteenä. Pitääkin käydä kurkkaamassa sinun sisustuspohdinnat. :)

   Poista
 4. Sopii tuohon todella hyvin :) Arjen yllätykset on niitä parhaita, pisteet siipallesi !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tällaiset pienet jutu piristää välillä todella paljon. :)

   Poista
 5. Ihana yllätys! Mun mies tilasi meille Urban Outfitterisistä pitkään haaveilemani päiväpeiton. Olin ihan shokissa, onnellinen ja myyty tuosta yllätyksestä silloin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, että. Sinunkin puoliso on osannut kyllä ihanan yllätyksen hankkia. <3

   Poista
 6. Kiva matto! Itsekin kävin juuri taannoin ihailemassa Svaneforsin mattovalikoimaa ajatuksella että josko olohuoneeseen löytyisi heiltä joku oikein iso matto. Tätä en kuitenkaan huomannutkaan silloin, ihana :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kanssa. Svanefors on itselle ihan uusi sisustustuttavuus. Kivoja mattoja ja tekstiilejä näytti olevan kyllä valikoimissa.

   Poista
 7. Todella kaunis matto. Mulla on vähän samaa "ongelmaa" kuin sulla :) meiltä ei löydy mattoa ruokapöydän alta, aika usein vaan pienempiä mattoja sieltä täältä :)

  Ihastelin tuota teidän makkarin seinää. Samanlaista olen suunnitellut pojulle. Suunnitelmat on tosin jo pariin otteeseen muuttunut, joten saa nähdä mitä saan lopulta aikaiseksi. Ja osaanko :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, onneksi "mattosäännöt" eivät ole niin vakavia ja ruokapöydän alle ei ole pakko mattoa laittaa jos siltä ei tunnut. Meidän minipöydän alla se jotenkin tuntuisi ihan hullulta ajatukselta sitä paitsi.
   Kiva, jos makkarin seinä inspiroi! Mielenkiinnolla jään odottamaan millaista seinää toteutat pojun huoneeseen. :)

   Poista
 8. Kaunis hankinta! Oma mies myöskin osaa tehdä sisustushankintoja kotiin ja se on tosi mahti juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, tämähän oli tietysti täysin johdatteluni tulos, mutta uskoisin, että S kyllä tuntee sisustusmakuni melko hyvin (ja tykkää samanlaisista jutuista), joten ei varmaan ihan metsään menisi vaikka pääsisi ihan omin päinkin meille sisustusjuttuja valitsemaan.

   Poista
 9. Ihana matto ja ihana mies ❤️ Meillä ei mies uskalla kukkia kummempia sisustushankintoja omin päin tehdä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matto on ihana, mutta miestä täällä ei ole näkynyt ;D
   Mutta siis kukathan on ihan huippulahjoja! Ja olihan tässä mattohankinnassakin tosiaan vähän johdattelua. :)

   Poista