Messinki mielessäin

Viime aikoina olen Instagramin ja blogien sisustuskuvissa huomannut huokailevani messinkisten ja kullanväristen yksityiskohtien perään. Vuoden-parin takaiseen kuparivillitykseen en lähtenyt ollenkaan mukaan, eikä kupari tunnu vieläkään omalta materiaalilta, mutta kulta sen sijaan iskee nyt todella kovaa. En tiedä onko sitten lähestyvä syksy (sanoinko sen ääneen?) vai mikä, mutta muutenkin mieli haikailee hieman lämpimämpien puun ja metallin sävyjen perään pitkän vaalean ja hopeisen kauden jälkeen. Todella trendikkäät sisustajat ovat käyttäneet kulta- ja messinkivärejä jo jonkin aikaa, minä tulen tapani mukaan vähän jälkijunassa innostusteni kanssa.

Muutama pieni kullanvärinen yksityiskohta kotoa jo löytyykin, mutta mieli tekisi lisätä jotakin muutakin. Varsinkin messingin ja marmorin liitto on mielestäni lyömätön. Kokosin alla olevaan kollaasiin muutamia messingin- ja kullanhohtoisia löytöjä, jotka voisin kotiuttaa meillekin.


Richard Hutten kynttilänjalat / Scandinavian Design center | Lasimaljakko / H&MMehiläispesä-valaisin / Finnish Design Shop | Juliste Champagne / DesenioChristy-tyynynpäällinen / Ellos | Ananas-kynttilä  / H&M Home | Lankavedin / Taloon.com


Miten on, miellyttääkö messingin ja kullan sävyt, vai lämpenetkö enemmän punertavalle kuparille vai kylmänhohtavalle hopealle?

4 kommenttia

 1. Itse hitaana hämäläisenä lämpenin ihan pienesti kuparille viime talvena. Nyt nuo tavarat saavat etsiä uuden kodin. Kulta ei vieläkään kuuluu suokkareihin, mutta tuo valaisin on kyllä kieltämättä aikas hieno :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mehiläispesä on kyllä mielettömän upea klassikko. Ennen olen haaveillut siitäkin kromiversiona, mutta nykyään tämä messinkinen vie voiton.
   Sen verran ailahtelevainen minäkin olen näiden trendien kanssa, että ensisijaisesti uusia messinki-ihanuuksia kotiin hankitaan kyllä kirppiksiltä, jos sieltäkään. Mielihän saattaa muuttua jo viikon kuluttua. :D

   Poista
 2. Syksy, se se on. Tai, ainakin itselläni hyvin samanlaisia ajatuksia. Nämä tuuliset ilmat ovat tuoneet mukanaan tarpeen kynttilöiden yms esille ottamiseen. Niin, ja villasukat olen myös kaivanut esille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yh, en suostu ihan vielä syksyä vastaanottamaan. Kesälomakin on vielä pitämättä. :D Mutta kyllä se sieltä taitaa vääjäämättä olla tulossa. Villasukat kaivettiin täälläkin esiin ensimmäistä kertaa toissailtana.

   Poista