Roskalavalöytö: TV-taso

Satuin tekemään viime viikolla muutaman hauskan löydön pihallamme olevalta jätelavalta. Aluksi arastelin hiukan lähteä tonkimaan lavaa, mutta onneksi kurkkasin sinne kuitenkin, sillä siellähän minua odotti tällainen 60-luvun tv-taso. Näitä taisikin joskus muinoin olla lähes joka kodissa telkkaripöytinä ja alla olevalla telineellä säilytettiin sitten viikon sanomalehdet. Nyt nämä ovat tehneet paluun ja FB-sisustusryhmissä tuntuvat ainakin olevan kuumaa kamaa. Ja kyllähän taso onkin kovin symppis ja muotokielensä puolesta sopii hyvin tasapainottamaan vaaleaa ja modernia sisustusta. 


Taso on yllättävän hyvässä kunnossa, jaloissa ei ole pahemmin ruostetta ja pöytälevyn viilupintakin on ehjä. Ensitöikseni pyyhkäisin siitä vain pölyt, mutta luulen, että jalat voisin ainakin uudistaa hiomalla ja maalaamalla ne ja viilupintaakin voisi varovaisesti hioa sekä vahata tai petsata uudelleen. 


Sijoitin tason nyt sohvan viereen isomman serkkunsa viereen. Mietin varmaankin vielä lopullista sijoituspaikkaa sitten huoltotoimenpiteiden jälkeen. Tekisi mieli heittää koko olohuoneen järjestys uusiksi, mutta toteutus tökkii. 

Mitä mieltä olette löydöstäni? Ovatko muut raijanneet kotiinsa aarteita roskalavoilta?

15 kommenttia

 1. Ihana, meiltä löytyy samanlainen! Mä en ole vielä uskaltautunut roskislavoille, mutta joskus täytyy kyllä kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi tasot on kyllä kivoja. Ja rohkeesti roskiksille vaan! :D Mä oon kyllä siinä mielessä jo tottunut dyykkaamaan, että taloyhtiön roskakatoksesta oon tehnyt löydön jos toisenkin. Tää taisi olla ensimmäinen roskalavalöytö kuitenkin.

   Poista
 2. Seuraan fb:ssa useamankin eri kaupungin roskalavaryhmiä ja iloitsen ihmisten pelastuksista ja kummastelen miten hienoja asioita viskotaankaan lavalle. Yritykset sekä kunnalliset ja valtiolliset organisaatiot tuntuvat olevan pahimmasta päästä.. Itse en ole kuitenkaan vielä uskaltautunut myöskään lavoille. Löytö on hieno! Televisiotasoksi syntynyt mutta pöytänä täydellinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin tässä asuu paljon vanhempia ihmisiä, jotka eivät varmaan osaa tai jaksa alkaa tarjoamaan tavaroita FB- tai muiden nettikanavien kautta. Kuinkahan paljon kaikkea aarretta päätykään sitten kaatopaikalla asti... :/

   Poista
 3. Oih mikä löytö! Kelpaisi kyllä itsellekin, täytyy pitää silmät auki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hämmästyin kyllä vähän itsekin tätä löytöä. Tori.fi ja huuto.netissäkin näyttäisi olevan tarjolla näitä jonkin verran.

   Poista
 4. Oih mikä löytö! Kelpaisi kyllä itsellekin, täytyy pitää silmät auki!

  VastaaPoista
 5. Ihanan löydön olet tehnyt, kelpaisi mulle. Meillä on maakuuhuoneessa liinaavaaatekaaappi jonka pelastimme jätelavalta ja kunnostimme. Kyllä lavat kantsii aina tsekata! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin kannattaa! Mahtava löytö tuo liinavaatekaappikin! :)

   Poista
 6. Todella kaunis löytö! Heti rupesin miettimään millaisella dc fixillä tuon päälystäisin, mutta kun mainitsit huoltotoimenpiteet niin sillä tapaa voisi saada todella kauniin ja uniikin! Meidän roskispaikalla on ylenesä vaan hylättyjä patjoja tai rikkinäisiä huonekaluja, tai sitten joku ehtii viedä parhaat päältä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä en taida dc-fixillä päällystellä, vaan yritän pysytellä mahdollisimman alkuperäisessä ulkonäössä. Pientä pintaremonttia vaan. :) Mä tein vähän tän jälkeen myös toisen löydön, jossa huonekalu oli kyllä aika rikkinäinen, mutta halusinkin siitä vaan osan ja vein loput takaisin. :D

   Poista
 7. Vastaukset
  1. No eikö? Nää on just näitä kun tuntuu, että tapahtuu aina vaan toisille ja sitten ei meinaa uskoa, että itsellekin voi joskus käydä tuuri. :D

   Poista
 8. Vau! Mistä näitä roskalavoja löytää? Lähdetäänkö yhdessä roskalavojen metsästykseen? :D Oon niin arka yksin menemään ja tekemään. Itse etsin pitkään tuollaista pöytää ja kuukausi sitten kotiutin sellaisen miehen mummulasta. Oikea aarre ♥

  VastaaPoista
 9. Tosi magee löytö, kannatti ottaa! Itse en ole käynyt roskalavoilla, mutta tuon löydön perusteella pitäisi kyllä mennä :D

  VastaaPoista