Mennään metsään: Omenapuunmaa

Huhheijaa, viikko on jo puolessa välissä! Nyt onkin kiva sukeltaa viime sunnuntain kiireettömiin tunnelmiin, kun kävimme hoitamassa orastavaa stressiämme metsässä. Eikös se joku viisas lääkärikin määrännyt joku aika sitten potilaille metsäretkiä stressin ja masennuksen hoitoon. En tiedä mikä on ollut hoitojen tulos, mutta veikkaan ettei ihan metsään menty... - eiku. :)

Kävimme siis sunnuntaina pienellä päiväretkellä Omenapuunmaassa, joka on pienehkö luonnonsuojelualue Rauman rannikolla. Omenapuunmaan niemellä löytyy myös villiomepuita, mutta nimensä alue on hauskasti saanut aikanaan ruotsinkielisen Åminnebo-sanan väännöksestä. Me päätimme tehdä päivästä oikein reippailupäivän ja lähdimme matkaan polkypyörillä. Autollakin paikalle kyllä pääsee, mutta suosittelen lämpimästi pyöräilyä tai vaikka veneilyä, autopaikkoja luontopolun päässä kun on hyvin rajoitetusti.


Omenapuunmaassa on merkitty n. 5 km mittainen luontopolku. Paikoitellen polku on hiukan haastavaakin kuljettavaa, sillä alkupäässä (tai loppupäässä, ihan kummin päin polkua sitten lähteekään kiertämään) oli jonkun matkaa melko märkää mutavelliä paikka paikoin. Luonto on alueella kuitenkin hyvin vaihtelevaa ja saimme ihailla niin saniaismetsää, rämeitä ja erilaisia lehtotyyppejä, kuin pirunpeltoa ja merenrantaakin. Välillä meinasinkin olla nokillani polulla, kun unohdin katsoa jalkoihini ja kuljin katse puunlatvoihin suuntautuneena.


Oikealla retkellä pitää tietysti olla eväät mukana ja pysähdyimme syömään evässämpylöitämme ja juomaan termosteetä soutuveneen luokse rakennetulle pienenpienelle eväspaikalle. Ihan oikeallekin taukopaikalle voisi kohteessa olla kysyntää, nyt puunrungolle mahtui juuri ja juuri kaksi peppua istuskelemaan. Paikalla ollutta soutuvenettäkin olisi saanut lainata, mikäli olisi halunnut jatkaa samoilua myös viereisessä Reksaaressa. Jälkkäriksi napsimme tietysti mehevät mustikan polun varrelta.


Omenapuunmaa on oiva retki saaristoilmaan kaipaavalle, jos ei kuitenkaan venettä ole saatavana. Hyvät jalkineet ovat must ja hyttysiin sekä punkkeihin kannattaa myös varautua.

Mahtavaa loppuviikkoa tyypit! Tulevana viikonloppuna meillä on tiedossa taas pientä road trippiä, kun auton nokka suunnataan kohti Suomen Chicagoa.

3 kommenttia

 1. Kivat metsäreitit!Meilläpäin on kohta varmaan liikkeellä hievikärpäset metsässä.Rajoittavat vähän metsässä kulkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kaunista ja vaihtelevaa metsää tuolla luontopolulla. Ja juu, hyi, hirvikärpäset ne vasta inhottavia kavereita ovatkin. Onneksi vielä ei näkynyt ja tuntunut noita yökötyksiä.

   Poista
 2. Kivat metsäreitit!Meilläpäin on kohta varmaan liikkeellä hievikärpäset metsässä.Rajoittavat vähän metsässä kulkua.

  VastaaPoista