Lasilöytö

Roskisdyykkari täällä taas, terve! S oli jo sitä mieltä, että minun pitäisi muuttaa blogin nimeksi Roskisdyykkarin kootut paljastukset. :) Tällä kertaa tosin ei tarvinnut ihan roskiksia asti mennä penkomaan, sillä tämänkertainen löytöni sattui eilen silmään roskakatoksen kierrätyspöydältä. Sieltä löytyivät nämä neljä suloista Kielo-lasia. 


Yritin netistä kovasti etsiä laseista jotakin tietoa, kuten suunnittelijaa tai valmistajaa. Riihimäen lasin Kielo on paras arvaukseni ja sitä tukikin jokunen Tori.fi- ja blogimaininta. Näissä kuitenkin on erilainen tuo suuaukko kuin muualla näkemissäni kuvissa, joten voi olla, että nämä eivät ole edes juomalaseja alkuunkaan, vaan esimerkiksi tuikkukuppeja. No, olivat mitä olivat, juomalaseina saavat meillä palvella ja mustikkamaito ainakin maistui näistä oikein makoisalta.


Taloyhtiömme roskakatoksella oleva kierrätyspöytä on muuten osoittautunut erittäin loistavaksi keksinnöksi. Olen sitä käyttänytkin ahkerasti suuntaan ja toiseen. KonMari-projektissa sain sitä kautta jaettua eteenpäin monia tavaroita ja sieltä olen löytänyt niin luettavaa kirjojen ja lehtien muodossa, kuin vanhoja herätyskellojakin. Ja tällä kertaa siis uuden kodin meiltä saivat nämä kaunokaiset. Lasit olivat vieläpä ihan hurjan hyvässä kunnossa, ei naarmuja tai samentumia. Ihanaa, juuri tällaisista löydöistä tykkään, kun uusien juomalasien hankintaakin olen jo jonkun aikaa ehtinyt pohtia.


Aamulla kävimme taas poimimassa muutaman litran mustikkaa metsästä ja näin tuoreenahan ne maistuvat kaikkein parhaimmilta. Jos ette ole vielä mustikassa käyneet niin nyt kannattaa suunnata metsään, sillä marjat ovat ihan mahdottoman isoja ja meheviä. Ja niitä on paljon! Seuraavaksi meillä ohjelmassa on sunnuntai-rentoilut uiden ja saunoen. Lokoisaa sunnuntai-iltaa kaikille!

4 kommenttia

 1. Tosi kiva löytö. Muistan, että serkkuni luona olisi lapsuudessa ollut tuollaisia laseja, tai ainakin saman mallisia. Onpa mahtava idea tuo kierrätyspöytä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kierrätyspöytä on tosiaan loistisidea! Kiitos vaan hänelle, kuka sen on sitten tänne keksinytkin laittaa pystyyn. Nämä lasit muistan itsekin lapsuudesta. Näitä oli eri kuvioilla niin kavereiden luona, naapurin tädillä kuin omallakin mammalla.

   Poista
 2. Kierrätyslöydöt on aina parasta. Niistä tulee vaan niin paljon parempi fiilis, kun kaupasta ostetuista. Sillon kun löytää oikein jotain minkä vuoksi hhkua ja hyppiä ilosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Ja tuntuu, että mulle on pikkuhiljaa kasvamassa ihan kunnon kokoiset tuntosarvet näiden löytöjen suhteen. :D

   Poista