Hotelliarvostelu: Lahden Seurahuone

Käväisimme viime viikon vaihteessa Lahdessa fiilistelemässä opiskelumuistoja ja tapaamassa rakkaita ystäviä. Olikin kaiken kaikkiaan erittäin mukava reissu ja vaikka harmittaa, ettei näitä pitkän matkan ystäviä tule nähtyä ollenkaan tarpeeksi usein, on mieltä huojentavaa huomata, että aika ei ole muuttanut meitä miksikään ja jutut jatkuvat siitä mihin edellisellä kerralla jäätiin. Tällä kertaa päätimme jättää ystävien vierashuoneet rauhaan ja valitsimme majapaikaksi Sokos Hotelli Lahden Seurahuoneen. Hotelliyöpyminen kun tuo aina reissuun oman kivan lisänsä ja sellaisen rennon lomafiiliksen, vaikkei sitten sen kummemmasta olekaan kyse kuin yhden yön viikonloppumatkasta.

Ensivaikutelma hotellin vastaanotossa oli hieman kömpelö, jollei jopa tyly. Nimikyltti paljasti kuitenkin respassa meitä palvelleen vastaanottovirkailijan olevan harjoittelija, joten pieni takeltelu suotakoon hänelle anteeksi. Ystävällinen hymy pelasti kuitenkin paljon ensivaikutelmasta. 


Huone oli perussiisti ja valoisa, mutta ei mitenkään erikoinen. Toivomamme parisänky ja kylpyamme löytyivät, josta plussaa. Huoneesta löyti myös vedenkeitin, sekä teetä, kahvia ja kaakaota. Tuntuikin lähes pieneltä luksukselta illalla tuulisen päivän jälkeen solahtaa vaahtokylpyyn kaakaomukillisen kera. Baarikaappi oli hyvin varusteltu (vaikkakin yleiseen tapaan tietysti törkykallis) ja jääkaappi oli sen verran iso, että sinne mahtui jopa 1.5 litran limupullo. Huoneen ilmastointilaite piti illan aikana muutamaan otteeseen huolestuttavaa naksumista ja pauketta, mutta hiljeni onneksi yöksi, eikä häirinnyt enää unia.

Sängyt olivat mukavat ja erityispisteet tyynyvalikoimasta. Molemmille yöpyjille oli varattu kolme erilaista tyynyä, joten jokainen todennäköisesti löytyy sen itselleen parhaiten passaavan tyynymallin. Minä tykkään korkeista ja kuohkeista tyynyistä, S taas litteämmästä mallista ja usein tuntuu, että jommallekummalle ei löydy hotellissa yöpyessä kunnon tyynyä. Kylvyn ja futisfinaalin jännäämisen jälkeen uni tulikin saman tien ja nukuin koko yön mainiosti. 


Syy, miksi oikeastaan päädyimme valitsemaan majapaikaksi Seurahuoneen, oli sen kovasti kehuttu aamiainen. Ja todellakin aamupalalla oli valikoimaa niin paljon, että kaltaisemme aamiaisfanitkaan eivät pystyneet millään kaikkea maistamaan. Aamiainen on jokaisessa hotelliyöpymisessä varmasti tärkein osuus (ainakin meidän mielestämme) ja Seurahuone ansaitsi kyllä kymppiplussat meiltä molemmilta tästä osuudesta. Kun runsaiden aamiaislautasten päälle nautti vielä vastapaistetun vohvelin jäätelön kera, sai huoneen luovuttaa sellaisessa ähkytilassa, että ruokailusta ei tarvinnutkaan huolehtia kuin seuraavan kerran vasta illansuussa.Plussaa:
- Siisti ja puhdas, sekä rauhallinen huone
- S-etukortilla saadun alennuksen myötä sopiva hinta
- Hyvä valinnanvara tyynyissä ja mukava sänky
- Kylpyamme
- Keskeinen sijainti
- Kahvinkeittomahdollisuus
- Erittäin herkullinen ja runsas aamiainen

Miinusta:
- Kömpelö vastaanotto
- Huone aavistuksen kuluneen oloinen
- Kokolattiamatto
- Kylpyammeen pienuus

Kaiken kaikkiaan uskoisin, että yövyn varmasti kyseisessä hotellissa toisenkin kerran jos ja kun Lahdessa käymme. Hiukan näin jälkikäteen harmittaa, etten opiskeluvuosien aikana kertaakaan ymmärtänyt hyödyntää tuota mielettömän hyvää aamiaista. 17 € hinta muille kuin hotellin asukkaille on mielestäni ihan kohtuullinen valikoimaan nähden.

6 kommenttia

 1. Olipa kiva lukea! Itse ei ole lahtelaislähtöisenä koskaan tullut yövyttyä siellä hotellissa (kun äidin tai parhaan ystävän luokse on aina päässyt), mutta joskus olisi kyllä hauska kokeilla, etenkin tuo aamupala :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ehdottomasti kannattaa käydä ainakin aamiainen testaamassa. Oli kyllä herkullinen ja monipuolinen! Viikonloppuisin muille kuin hotelliyöpyjille aamiainen taipuu mukavasti brunssiksikin, sillä olikohan niin, että siellä sai olla jopa klo 13 saakka.

   Poista
 2. Kiva lukea tällaisia arvosteluja. Eli, aamiaiselle Lahden Seurahuoneelle! ;)

  VastaaPoista
 3. Todella hyvältä näyttää aamiainen! Ja olisipa jokaisessa hotellissa mahdollisuus valita tyynyistä, juuri hotellissa yöpyneenä kirosin pientä ja aika korkeaa tyynyä, jota ei saanut millään lailla mukavaksi. Täytyy pistää tuo hotelli korvan taakse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyynyvalikoima oli kyllä loistava juttu! Ja tosiaan aamupala oli yksi parhaista hotelliaamiaisistani. Ainakin kotimaassa. :)

   Poista