DisneyLand Paris

Kääääääk!
Pikku-Kaisan lapsuudenaikainen unelma ja haave toteutui sittenkin kun päätimme muutama päivä ennen viime syyskuista reissuun lähtöämme, että pakkohan se DisneyLand on kokea kun kerran mahdollisuus tulee. Äkkiä nettiin lippujen metsästykseen ja löysimmekin edukkaat lippupaketit aivan viime tingassa. Nettisivuston mukaan kun lippuostot pitää tehdä vähintään viikkoa ennen puistossa vierailua. Liput ehtivät ajoissa sähköpostiin ja matkan melkeinpä jännittävimmän osuuden odotus saattoi alkaa. Jännä, miten tällaiset kolmenkympin tienoilla kipittävät aikuisetkin niin innostuvat vielä Disneyn maailmasta.

Ja no, olihan se hieno! Olen hillonnut tätä postausta luonnosten joukossa kuukaudesta toiseen, sillä en ole osannut valita kaikkien ihanien kuvien joukosta niitä muutamaa edustavinta. Kuvia tuli räpsittyä aika lailla ja videoitakin useamman kymmenminuuttisen.


Puistossa oli juuri alkanut lokakuinen Halloween-teema ja kaikkialla oli kurpitsoja, Halloween-aaveita, oransseja kukkaistutuksia ja sadonkorjuuteemaan pukeutuneita esiintyjiä viihdyttämässä puistovieraita ennen varsinaisten teemapuistojen porttien avautumista. 


Meillä oli liput sekä DisneyLand Parkiin, että Walt Disney Studioille. Aloitimme aamun ja keskityimme muutenkin päivän aikana suurimman tarmomme Parkin puolelle, vaikka Studioillakin käväisimme muutamassa laitteessa ja yhden esityksenkin katsomassa. Tai no, minä sain vallata hurjimmat laitteet yksinäni ja täytyy myöntää, että aamun aloitus Space Mountain. Mission 2 radalla ei välttämättä ollut se fiksuin idea. Ehkä jokin pehmeämpi lasku monen vuoden huvipuistotauon jälkeen olisi ollut parempi.

Ehdimme hyvin kiertää päivän aikana kaikki laitteet jotka olin suunnitellutkin. Etukäteen laitevalikoimaan ja muutenkin puistojen tarjontaan tutustuminen on suositeltavaa, sillä kaikkea ei millään päivän aikana ehdi kiertämään ja näin voi joukosta valita ne omat suosikkinsa jo etukäteen. Syys-lokakuun vaihteessa ei laitteille hurjia jonoja kerääntynyt, mutta sesonkiaikana kesällä tai jouluna jonot suosituimpiin laitteisiin voivat olla hyvinkin pitkiä.


Pahinta ruuhkaa helpottamaan oli suunniteltu kätevä FastPass-systeemi. Omalla sisäänpääsylipulla voi hankkia laitteen luota olevasta automaatista pikapassin tietylle aikavälille. Fastpassilla laitteeseen pääsi ohituskaistaa ja saattoi voittaa jonotusajassa paljonkin. Itse hankin fastpassin Big Thunder Mountainiin jonne vaikutti olevan huvipuiston pisin jono. Odotusaikana kävimme sitten tutkimassa muuta osaa puistosta.


Puiston miltei parasta antia olivat mahtavat paraatit, joita oli päivän aikana kaksi erilaista. Toinen oli Halloweeen-teemainen paraati kurpitsapäineen, sadonkorjuutanssijoineen ja linnunpelättimineen ja toinen oli perinteinen hahmoparaati. Molemmat paraatit kulkivat huvipuiston läpi muutaman kerran päivän aikana ja vähintään kerran ne kannattaa käydä molemmat katsomassa. Toisaalta paraatien aikana laitteisiin saattaa olla hieman lyhyemmät jonot, joten seki mahdollisuus kannattaa hyödyntää.


Tottakai ja ihan odotetusti DisneyLandissa osattiin ottaa kaupallinen hyöty irti ja pieniä ja hieman suurempiakin putiikkeja oli jokaisen nurkan takana. Jokaisen laitteen yhteydessä oli omat laitteen teemaan erikoistuneet kauppansa ja puiston pääkadulla olikin sitten erilaisia putiikkeja vieri vieressä. Nämä olivat kuitenkin oikeastaan yksi nähtävyys sinänsä ja vaikka mitään ei ostamassa olisikaan, kannattaa kauppoihin silti kurkistaa sisälle.  Minun mukaani lähtivät tietenkin puistossa vierailevien tyttöjen ja naisten vakioasuste, eli Minni-korvat. (Näiden kanssa oli pakko ottaa sitten oma versio jo muutamassakin blogissa näkemästäni "blogikuvasta" ihana Tuhkimolinna taustalla.)


Walt Disney Studios olivat sitten oma maailmansa ja täällä oli ehkä hieman rauhallisempi meininki ja toisen tyyppisiä laitteita kuin Parkin puolella. Mikäli aikaa vain suinkin riittää, kannattaa käydä katsomassa myös joitakin esityksiä. Me kävimme istahtamassa ja lepuuttamassa jalkojamme Toon Studiosin hauskassa Animagique näytöksessä. Laitteista Studioiden puolella suosittelen hurjapäille The Twilight Zone of Terroria ja hieman rauhallisempaan menoon puiston uusinta laitetta Ratatouillea.


Palailimme takaisin Parkin puolelle hieman ennen iltahämärää, joka muutti jälleen koko puiston aivan kuin toiseksi maailmaksi. Upean päivän kruunasi ikimuistoinen ilotulistus ja valoshow jonka veroista en ole aiemmin nähnyt.


DisneyLandissa ehdottomasti parasta oli, että siellä sai lapsettaa aukuistakin ihan vapaasti. Minä kuljin koko päivän Minni-korvat päässä (enkä todellakaan ollut ainoa). Lisäksi näin nuorisojoukon pukeutuneina supersankareiksi viittoineen ja silmikoineen sekä isän työntävän lastenrattaita Buzz Lightyeariksi pukeutuneena.

Tämä postaus oli nyt vain pintaraapaisu tapahtumarikkaaseen DisneyLand-päiväämme ja olisin halunnut lykätä tähän vielä toiset kaksikymmentä hauskaa, mielenkiintoista, värikästä, hullunkurista, kaunista ja mukaansatempaavaa valokuvaa. Mutta Disneyn taikaa ei pysty välittämään kuvien tekstin muodossa. Menkää ja kokekaa itse jos vain mahdollisuus tulee!


2 kommenttia