Omatekoinen pesto

Meillä paljon käytetty pikaruoka on pesto ja tuorepasta silloin kun ei vaan jaksa ja ehdi panostaa hirveästi ruuanlaittoon. Kaupasta purkissa saatava pesto on kyllä ihan hyvää, mutta ihan uudelle levelille ruoka nousee valmistamalla pesto itse. Aikaakaan ei juuri kauemmin kulu itsetehtyyn versioon, sillä peston hurauttaa samalla kun pasta kiehuu.


Pesto
4:lle

1 ruukku basilikaa
1 dl pinjansiemeniä
1 pss (70 g) parmesanjuustoa
oliiviöljyä
1-2 valkosipulinkynttä
suolaa, pippuria

Hurauta basilika, pinjansiemenet, parmesan ja valkosipulinkynnet tehosekoittimessa pieneksi. Lisää öljyä sen verran, että seos on sopivan paksuista. Itse tykkään vähän paksummasta pestosta, jos haluat juoksevampaa, lisää öljyä enemmän. Lopuksi suolaa ja pippuria maun mukaan. Vaihtamalla pussiparmesanin itse raastettuun palana myytävään parmesanjuustoon, saat kastikkeeseen vielä astetta maukkaamman.



Tällä kertaa keitin pastaksi kuivattua pastaa, jota sattui kaapissa olemaan. Mukaan pilkoin ja paistoin kirsikkatomaatteja ja salamia (chorico kävisi myös mainiosti). Päälle rouskuvaa rakennetta antamaan lisäsin vielä kourallisen rapsakaksi paistettuja ja maustettuja soijahiutaleita.

Kannattaa kokeilla seuraavan kerran kun tekee mieli jotakin helppoa, nopeaa ja hyvää arkiruokaa.

6 kommenttia

  1. Oi, tämähän vaikuttaa siltä, että uppoaisi meillä myös lapsiin ja nuorisoon, kiitos siis😊

    VastaaPoista
  2. Voi nam, kiitos vinkistä! Tätä täytyy kokeilla joku päivä :)

    VastaaPoista