Olohuoneen uusi lattiavalaisin

Olen koko talven ja kevään kaipaillut olohuoneen sohvanurkkaan lattiavalaisinta. Tuo sohvannurkka on lempparilukupaikkani ja kattovalaisin ei ole oikein riittänyt valaisemaan riittävästi. Pitkään katselimme sopivaa valaisinta nurkkaukseen ja viimein päädyin Elloksen Rossy-valaisimen tilaamaan testiin.Tykästyin valaisimeen saman tien ja se saa jäädä meille kyllä ehdottomasti. :) Valaisin on tukevan tuntuinen painavan jalan ansiosta ja ulkonäöltään sopivan siro, mutta ei kuitenkaan huomaamaton. Hieman tuo muotokieli muistuttaa Jieldén ZigZag-valaisinta, mutta kromiset yksityiskohdat tuovat mielestäni tähän vielä alkuperäistä designklassikkoakin enemmän mielenkiintoa. (Puhumattakaan siitä, että hintalappu oli omalle kukkarolle huomattavasti miellyttävämpi kuin ZigZagin.)


Alunperin ajattelin tilaan sohvan yläpuolelle kaartuvaa pallovalaisinta tähän tyyliin (klik) tai torista katselemaani kromin väristä retrovalaisinta (kuten tämä, klik). Pallomainen valaisin olisi kuitenkin riidellyt mielestäni meidän DIY-kattovalaisimen kanssa ja tuo retromalli olisi varmaankin ollut aivan liian suuri. Myöskään iki-ihastustani eli By Rydénsin Captain-valaisinta ei saa mahtumaan olohuoneeseemme mitenkään päin. Nyt tuntuum kuitenkin, että tämä uusi tulokas päihittää kaikki alkuperäiset vastustajansa ja olen tosi ihastunut lamppuun.

Meinasin ensin tämänkin sulloa tuonne nurkkaan sohvan ja verhojen väliin, mutta olisi se raukka sinne puristunut hengiltä. Tässä sohvan edessäkin mahtuu olemaan mukavasti, valaisee ja näyttää kivalta. Mitäs tykkäätte?

11 kommenttia

 1. Minusta tuo valaisin on parempi. Ja mitkä maisemat ikkunan takana..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin. Onneksi pähkäilin asiaa tarpeeksi pitkään, enkä rientänyt ostamaan ensimmäistä miettimääni valaisinta.
   Maisemat on <3

   Poista
 2. Minusta tuo valaisin on parempi. Ja mitkä maisemat ikkunan takana..:)

  VastaaPoista
 3. On kyllä kaunis! :) Hei laitoin sulle myös sähköpostia eräästä jutusta. Käyhän lukaisemassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään myös. :) Sähköposti luettu ja vastasinkin jo.

   Poista
 4. Tuosta tulee varmasti hyvä lukuvalo.
  Osallistu kastehelmi tarjoilu astian arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kävit blogissani Aurinkokujalla! Käväisinkin jo osallistumassa arvontaan. :)

   Poista
 5. On kyllä niin freesi tämä sinun blogipohjasi! Ja freesit on kuvatkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenna! Tykkään kovasti blogipohjasta. Kuvien kanssa on vielä paljon työtä ja opettelemista, mutta pikkuhiljaa. :)

   Poista
 6. Kiva valaisin, onko tuossa missä päin kytkin (siis se nappi josta valon saa😝). Meille nimittäin tarvittais lukuvalo tulevaa pimeää kautta ajatellen, mutta tilaa ei juurikaan ole joten lattiavalossa tuon napin pitäis olla ylhäällä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, se onkin valaisimen heikko kohta omasta mielestäni. Olisin tykännyt myös, että kytkin on rungossa tai varjostimessa jollain tapaa, mutta tässä on johdossa sellainen jalalla painettava painonappi. Sekin hiukan hankaloittaa valaisimen sijoittelua tuonne sohvannurkkaan. Johtoa kyllä varmasti sen verran riittäisi, että namiskan saisi sijoitettua johonkin sohvanjalan viereen, että siihen vielä mukavasti ylettyisi ilman turhia kyykkäilyjä ja ryömimisiä.

   Poista