Huippuhyvä itsetehty mysli

Vai onkos se granola se trendikkäämpi nimitys nykyään. No, rakkaalla lapsella on monta nimeä ja hyvää tämä joka tapauksessa on, kutsutaan sitten miksi tahansa. Tämä herkku sopii lapioitavaksi jugurtin, rahkan tai vaikka jäätelön kanssa. Ja maistuu kyllä hyvältä ihan sellaisenaankin napsittuna. ;)


Ainekset
Mysliä voi tehdä hieman mitä kaapista nyt sattuu löytymään -mentaliteetilla. Tässä ohjeessa listasin ne ainekset jota itse tällä kertaa mysliin sekoittelin. Kokeile rohkeasti erilaisia hiutaleita, siemeniä, pähkinöitä ja kuivahedelmiä tai -marjoja oman makusi mukaan. Voit myös maustaa mysliä esimerkiksi kanelilla, vaniljalla tai kardemummalla.

3 dl kaurahiutaleita
1/2 dl seesaminsiemeniä
1/2 dl pellavansiemeniä
1 dl maapähkinöitä
1 dl cashewpähkinöitä
1 1/2 dl kuivattuja sekahedelmiä (rusinaa, papaijaa, ananasta, banaania jne)
1/2 dl juoksevaa hunajaa (tai intiaanisokeria)
1/2 dl rypsiöljyä


Valmistus
Sekoita hiutaleet, siemenet ja pähkinät. Jos pähkinät ovat kovin isoja, voit rouhia niitä halutessasi hieman pienemmäksi. Itse tykkään isoista sattumista ja purutuntumasta, joten jätin pähkinät kokonaisiksi.
Sekoita öljy ja hunaja/inkkarisokeri ja mausteet. Yhdistä seokset toisiinsa ja pyörittele kulhossa hyvin.
Kaada seos uunipellille ja paahda 175 asteisessa uunissa n. 15 min. Tarkkaile uunia, sillä pähkin ät palavat helposti. Meidän uunissa riitti tuo vartti hyvin, mutta olen nähnyt ohjeita jopa 30-40 min paahtoajalla. Uunien tehot siis vaihtelevat ja kokeilemalla löydät omalle uunillesi parhaiten sopivat lämpötilan ja ajan.
Anna seoksen jäähtyä leivinpaperin päällä. Sekoita jäähtyneeseen pähkinä-hiutaleseokseen kuivatut marjat ja hedelmät.
Säilytä mysliä kannellisessa lasipurkissa. 

8 kommenttia

  1. Voitko kuvitella, etten ole koskaan syönyt mysliä....olisikohan jo aika, niin herkulliselta resepti kuullostaa...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä ja tuu sitten kertomaan millaista tuli. Ei ne kaupan myslit aina ihan tutustumisen arvoisia olekaan, itsetehty hakkaa ne satanolla. :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Jep, ihan sairaan hyvää. Mulle kävi jo kielto myslipurkille. *wirn*

      Poista
  3. Nam! Tätä täytyy kokeilla, V kun on melkoinen myslihiiri :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en ole kaupan mysleihin enää koskenut, mutta tää itse tehty on kyllä ihan mielettömän hyvää. Varoitus sitten, että tää hupenee melko nopsaan. :D

      Poista
  4. Herkulliselta näyttää :) Itsekin tällä viikolla bongasin yhdestä FODMAP-kirjasta myslireseptin, jota ajattelin kokeilla! Samoin kasvissipsien teko on listalla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ehdottomasti kannattaa kokeilla mysliä. Jaathan ohjeen ja vinkit sitten lukijoillekin, jos tulee hyvää. Kasvissipsejä ei ollakaan tehty. Uunissa kyllä itsetehtyjä perunalastuja parikin kertaa ja tietty lehtikaalisipsejä. Porkkanoista ja punajuurista tulisi varmaan kanssa mainioita.

      Poista