Virkatun peiton värjäys

Minulla on jo jokusen vuoden ollut äitini nuorena virkkaama kaunis päiväpeitto. Sävy on kuitenkin vuosien kuluessa kellastunut ja muuttunut hieman läikikkääksi ja olenkin pohtinut sen värjäämistä jo tovin. Halusin kuitenkin kysyä ensin äidin mielipidettä asiaan ja kun häneltä tuli vihreää valoa, niin pistinpäs heti tuumasta toimeen ja kävin väriostoksilla.


Väriksi valitsin minkäs muun kuin tutun ja turvallisen harmaan. Peitto painoi hieman reilun kilon, joten käytin yhden paketin (vaikka olin ostanut varmuuden vuoksi kaksi), sillä ajattelin saavani lopputuloksesta kauniin vaaleanharmaata. Lopputulos kuitenkin hieman yllätti, sillä lopullinen väri oli tummempi kuin olin ajatellut. Aluksi pelästyin myös peiton selvästi ruskeaan taittavaa sävyä. Peiton kuivuttua kuitenkin sävy on nyt puhtaampi harmaa. Hieman tosin ilmeisesti tuo kellertävä pohjaväri ainakin iltavalossa puskee läpi, mutta ei mitenkään häiritsevästi, vaan sävy on kaunis lämpimänharmaa. Olen kovin tyytyväinen tuunaukseen ja peitto pääsi taas käyttöön ja esille. 


Ihanaa sunnuntai-iltaa kaikille ruudun toisella puolen! Me lähdemme vielä nauttimaan viikonlopun viime hetkistä elokuvateatterin hämärään.

10 kommenttia

 1. Sain juuri perinnöksi vastaavan peiton. Aika myös kellastanut ja vein varastoon, kun ei mielestäni sopinut meille. Mutta, taidankin hakea takaisin ja kokeilla värjäämistä. Kiitos vinkistä!
  Aurinkoista alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin ensin valkaista peittoa pariinkin otteeseen, mutta eihän tuo tuosta valkoisemmaksi tullut. Värjäämällä peitto sai kyllä uuden elämän, joten suosittelen kokeilamaan, jos ei nykyinen väri innosta. :)
   Aurinkoista viikkoa myös sinne! <3

   Poista
 2. Väri on kaunis! Minullakin on kalastajalangasta virkattu päiväpeitto, mutta nykyisiin sänkyihin se on liian pieni...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väristä tuli tosiaan lopulta oikein kaunis, kun peitto sai kuivua. Tämä on kanssa ihan liian pieni sänkyyn, mutta soveltuu kauniisti tuollaiseksi "heittopeitoksi" :)

   Poista
 3. Todella upea lopputulos! Meillä mummi teki kaikille nuorille rippilahjaksi ym. kalastajanlangasta itse päiväpeitot, ikävä kyllä olin viimeinen joka ehti mummin tekemän saamaan. Tunnearvo päiväpeitossa on todella suuri <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana lahjaperinne teillä ollut! Varmasti on tunnearvo sinunkin peitollasi suuri. <3

   Poista
 4. Ompas kaunis lopputulos! Hmmm...mieleeni tuli heti mieheni mummin tekemät tyynyt, jotka eivät väriltään nyt oikin iske...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen itsekin tyytyväinen lopputulokseen. :) Vinkkaa sitten jos päädyt tyynyjä värjäilemään, niin tulen kurkkaamaan blogistasi minkä näköiset tuli.

   Poista