Pärisyttäviä kirppislöytöjä

Käytiin tänään pitkästä aikaa kirppiskierroksella. Minusta on tullut viime aikoina todella kriittinen kirppisostosten suhteen, eikä looseista jää enää yhtä helposti mukaan tavaraa, kuin ennen. Tällä kertaa olin varsinaisesti katselemassa lattiavalaisimia, mutta kaikki kirppiksiä kiertelevät tietävät, että saa osua kohdalle lottovoittajan tuuri, jotta juuri se etsinnän kohteena oleva tavara kohdalle sattuisi. No, ei tälläkään kertaa löytynyt lamppua, mutta sen sijaan pari antiikkista herätyskelloa osui silmiini. Olen jostain syystä aivan heikkona näihin vanhoihin kelloihin ja nyt kokoelmani onkin kasvanut viiden kellon suuruiseksi. (No, totta puhuen, tuo yksi kellohan ei ole oikeasti vanha, mutta pieni ja sympaattinen ja saa siis toistaiseksi ainakin kuulua joukkoon.)


Kaikki kolme vasemmanpuoleista kelloa olen löytänyt taloyhtiön kierrätyspöydältä ja tämän päivän löytöjä ovat siis nuo kaksi oikeanpuoleista ajannäyttäjää. Pieni sininen symppiskello on Neuvostoliiton aikainen Slava ja suurin kelloista saksalainen Peter. Usein kirppiksillä näkee pyydettävän vanhoista kelloista kovia hintoja, mutta tällä kertaa kellot sai mukaan sopuhintaan.


Kaikki kellot saavat näyttää juuri sitä aikaa, johon ovat sattuneet pysähtymään, enkä niitä aio asettaa aikaa näyttämään vaikka toimisivatkin. Sitä tikitystä ei taitaisi sängyn päädyssä kukaan kestää. Ja on näissä vanhoissa vekkareissa aika tyrmistyttävä herätysäänikin. Toinen kelloista pärähti soimaan kirppiksen kassalla ja siinä pelästyttiin sekä minä, että myyjä. Kyllä oli naurussa pidättelemistä molemmilla, kun ensin säikähdyksestä selvittiin.

Löytyykös lukijoista kirppisten kiertelijöitä ja onko teillä jotakin kestosuosikkeja joita aina pitää kirppisreissuilla yrittää metsästää?

8 kommenttia

 1. Kauniita nuo kellot, niin paljon kauniimpia kuin tämän päivän herätyskellot! Vaikka ääni noissa kyllä kieltämättä on aika "herättävä" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! 2000-luvun muovinen herätyskello on näiden rinnalla ruma möhkelö. Herätysääni tosiaan ei ole linnunlaulua ja puronsolinaa, mutta onpahan ainakin ollut tehokas. :D

   Poista
 2. Kauniita kelloja. Tuo sininen on söpö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinisen pikkukellon kohdalla harkitsin hetken otanko ollenkaan mukaani, sillä likaisena muiden kirppiskamojen keskellä se näytti aika vaatimattomalta. Nyt puhdistettuna ja vertaistensa joukossa se on melkeinpä oma suosikkini.

   Poista
 3. ONpas kivoja! Siis mua niin nauratti eilen, kun jengiläistemme pappa toi heidät reeneihin. Kysyin papalta kelloa ja hän kertoi, ettei hän omista, mutta tällä kertaa otti mukaansa herätyskellon. Hah! Ja niin hän kaivoi muovipussista pöytäherätyskellon!! Naureskelin itsekseni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, voi pappaa! Mutta ihan hyvin oivallettu kyllä, jos ei rannekelloa omista. :)

   Poista
 4. ihanan sympaattiset kellot <3 Minulla taitaa löytyä yksi mintun värinen. Täällä on toinen kirppispirkko. Tykkään kierrellä kirppareita ja viime viikonloppuna tuli pyörähdettyäkin yhdellä. Tällä kertaa löysin Iittalan Aino sarjan värillisä laseja, jotka nappasin mukaan. Yleensä etsinkirpputorilta Arabian vanhoja 50-60-luvun retroja kahvikuppeja. Niitä on kaappin kertynyt jo mukava määrä, mutta aina löytyy tilaa uudelle. Minusta vaan tuntuu että nykyään kirpputoreilla on laatu huonontunut ja hinnat trenditietoisten kasvaessa nousseet. Mutta mukavaa ajanvietettä on kyllä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, mintun värinen kello on haaveissa joskus löytää. Sellaiseen liittyy vielä ihan erityisiä lapsuusmuistojakin, kun naapurin varamummollani oli sellainen ja leikin sen kanssa usein kelloseppää. :D
   Kirppikset on kyllä koukuttavia paikkoja. Tarkkana vaan saa olla, ettei tavaran haaliminen lähde käsistä. Ja totta muuten, että löytöjä on nykyään vaikeampi tehdä, sillä hinnat ovat nousseet pilviin ja kirppiksiä kiertävät "jälleenmyyjät" osaavat myös haalia parhaat päältä.

   Poista