♥ Pariisi ♥

Mitä blogini lisänimeen +matkakuume tulee, niin täällä vissiin pitäisi kaikkien sisustus ja kotihömpötyspostausten lomassa joskus käsitellä matkailuaiheitakin. Koko pitkä talvi oli matkojen osalta kovin hiljainen lukuun ottamatta paria pientä kotimaahan suuntautunutta viikonloppu- tai päiväretkeä. Jotenkaan sitä ei oikein viitsinyt edes ulkomaan reissuista haaveilla, kun ei yhtään tiennyt mikä matkabudjetin tilanne tulee keväällä olemaan.

Eilen kävin hiukan läpi koneella olevia valokuvia (pitäisi nekin joskus järjestellä ihan ajan kanssa...) ja jumituin muistelemaan viime syksyn Pariisin reissua. Käväisimme tosiaan Pariisissa syys-lokakuun vaihteessa viiden päivän lomalla. Tuo aika oli juuri täydellisen mittainen, jotta ehdimme nähdä ja kokea kaiken haluamamme ilman kiirettä.


Mitä Pariisista voisi sitten sanoa? Kaupunki sulatti sydämemme ja tänne haluamme palata vielä joskus uudelleenkin. Kiersimme luonnollisesti suurimman osan ns. pakollisista nähtävyyksistä sillä tämä oli molempien ensimmäinen Pariisin visiitti. Ja eihän Pariisista nyt voi poistua käymättä Eiffel-tornissa tai moikkaamatta Mona Lisaa Louvressa. Lisäksi toteutimme molempien lapsuuden haaveen ja vietimme päivän DisneyLandissa.

Ajattelin koota vielä tänne blogiin pari postausta tuosta reissustamme. Juttuahan toki Pariisista keksisi vaikka kuinka paljon ja kamerassakin taisi olla reippaasti yli 1000 kuvaa. Ennen kuin alan koostamaan postauksia, niin ajattelin kuitenkin kysyä teiltä rakkaat lukijat, olisiko jokin asia mikä erityisesti kiinnostaisi?

Sen sijaan, että kertoisin matkastamme kronologisessa järjestyksessä, yritän niputtaa matkamme pääkohtia yhteen teemoittain: Nähtävyydet, majoitus, DisneyLand jne. Yritän myös kaivella muistin kolkista jotain vinkkejäkin esimerkiksi joukkoliikenteen ja pääsylippujen osalta.

Ei kommentteja