Eteisen "takorautainen" ovi

Vihjailin jo pari viikkoa sitten eräästä käynnissä olevasta maalausprojektista ja nyt saimme projektin vihdoin päätökseen. Kyseessä oli siis eteisen väliovi, joka maalattiin tummanharmaalla Tikkurilan Takorauta-sävyllä. Olen haaveillut pitkään mustasta ovesta, mutta totesimme, että täysin musta saattaisi olla hieman liian jyrkkä valinta. Pitkän pohtimisen jälkeen päädyimme sitten hyvin tummanharmaaseen takorauta-sävyyn. joka osoittautui ihan nappivalinnaksi.


Hioimme olemassa olevasta ovesta vanhan maalipinnan rikki, kiinnitimme koristelistaa "peileiksi" ja maalasimme oven kolmeen kertaan. Hioimme ja maalasimme myös karmit ja karmilistat. Maalauksen ajaksi irrotimme oven ja suoritimme maalauksen vanhempieni verstaalla. Karmit ja listat maalasimme paikallaan. Ovi vaati kolme maalauskertaa peittävän lopputuloksen aikaansaamiseksi.


Olen lopputulokseen ihan huipputyytyväinen. Myös vessan ovi on vaihdettu uuteen ja ilme ovien vaihdoin myötä muuttui eteisessä heti paljon huolitellummaksi ja viimeistellymmäksi.

Täältä voitte käydä vilkaisemassa miltä eteisessä näytti ennen ovien vaihtoa.

Mitäs tykkäätte meidän "takorautaovesta"? :)

14 kommenttia

 1. Onpas vain hienon näköinen. Mullakin on monen monta ovea maalattavana, ne tosin tulee valkoisella. Yks ovi maalataan myös takoraudalla, samalla myös koko seinä oven ympäriltä :) takorauta on kyllä kaunis sävy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! Ooh, tuleekin varmasti upea seinä/ovi-kokonaisuus.

   Poista
 2. Hyvältä näyttää, todellakin ❤️ Itsekin haaveilen tummista ovista, mutta ehkä sit joskus seuraavaan kämppään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oven maalaaminen vei aikaa muutaman päivän, mutta oli kyllä aika helppo projekti, joten rohkeasti vaan pensseli käteen, jos tekee mieli muutosta ovien väreihin.

   Poista
 3. Ei vitsi että on hieno! Ihan sikamagee! Ja tuo peilioven tekeminen listoilla oli ihan huippuidea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jossu! Oon ihan ihastunut tuohon oveen ja välillä pitää käydä eteisessä ihan vaan ihastelemassa. Hiukan pöhköä varmaan. :) Peilioven feikkaaminen listoilla osui silmääni pinterestissä (missäs muuallakaan) ja vanha laakaovi tuntui vähän tylsältä vaihtoehdolta tuohon.

   Poista
 4. Hyvä valinta tuo väri. Tykkään!

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Oon kyllä tyytyväinen oven väriin. Tarpeeksi tumma, muttei kuitenkaan liian dramaattinen.

   Poista
 6. Ihana kokonaisuus koko eteinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eteinen on kyllä omakin lempparini. :)

   Poista