DIY: The paperipussi

Erilaiset paperipussit on olleet viime vuosina kovasti huudossa sisustuksessa ja erityisesti Le Sac En Papier on vilahdellut yhdessä jos toisessakin blogissa.

Tein itse oman versioni paperinkeräyspussukaksi soveltuvasta The Paperipussista ja haluan nyt jakaa ohjeen ja printattavan kuvatiedoston kanssanne. Pussi on taiteltu kirja- ja askartelukaupoissa rullittain myytävästä ruskeasta voimapaperista ja tekstit on siirretty pussiin asetonin avulla.


TARVIKKEET:

 • voimapaperia
 • liimaa
 • sakset
 • lasertulostin
 • asetonia
EDIT. Maiju vinkkasi kommenteissa, että rakennustarvikeliikkeistä saa vahvempaa ruskeaa paperia, joka on tarkoitettu remonteissa suojapaperiksi. Se voisi hyvin soveltua myös pussien taitteluun.

1. Taittele voimapaperista haluamasi kokoinen pussi vaikkapa näiden ohjeiden mukaan. Itse käytin voimapaperin kaksinkertaisena, jotta pussista tulisi tarpeeksi kestävä. Paperipussien taitteluohjeita löytyy netistä useampia, googlettele itsellesi mieluisin.

2. Lataa alla oleva kuva koneellesi ja tulosta se lasertulostimella. Kuva on tarkoituksella peilikuva, jotta se siirtyy lopulliseen tuotteeseen oikein päin. Huomaa, että mustesuihkutulostimella tulostettu kuva ei siirry asetonin avulla. Jos käytössäsi ei ole lasertulostinta, mutta pääset ottamaan kopioita isolle kopiokoneelle esimerkiksi työpaikalla tai oppilaitoksessa, sekin toimii. 

3. Testaa ensin kuvan siirtoa asetonilla paperille. Asetonia ei saa olla pumpulissa liikaa eikä liian vähän. Näin ison kuvan kopioimiseen täytyy asetonia välillä lisäillä pumpuliin, sillä se haihtuu melko nopeasti. Teippaa paperi haluamaasi kohtaan paperipussia, tekstipuoli kohti pussia. Suojaa pussin sisäpuoli esimerkiksi muovipussilla tai paperilla ja painele asetoniin kastetulla pumpulilla paperin tekstiosa kauttaaltaan. 

4. Irrota kopiopaperi pussista ja ihaile lopputulosta! Käännä tai rullaa varovasti pussin suuta halutettasi. Jos innostutte askartelemaan omia paperipussukoitanne tämän ohjeen mukaan, niin mielelläni näkisin kuvia lopputuloksista. Linkkaathan siis kommenttikenttään mahdollisen blogikirjoituksen tms.

Huom! Tämän postauksen kuvien ja printtitiedoston oikeudet omistan minä, joten ethän jaa tai myy niitä eteenpäin tiedostoina tai valmiina tuotteina. 

12 kommenttia

 1. Todella makea idea, nuo näyttävät erittäin hyvälle! :) Miten mä en oo törmänny itse tehtyihin paperipusseihin ennen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mäkin olen ennen vaan taitellut paperipusseja lahjakasseiksi, mutta en sisustuskäyttöön. Näitä vois kyllä jatkojalostaa vaikka mihin. :)

   Poista
 2. Mahti idea:). Itsetehdyt jutut ovat parhaimpia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos S! Niin munkin mielestä. DIY on pop! :)

   Poista
 3. Onpas ihana pussi ja kauniisti suunniteltu teksti! Rakennustarvikeliikkeistä (Biltema ym.) saa rullissa myös remontin suojapaperiksi tarkoitettua paksumpaa ruskeaa paperia, josta voisi saada vielä kestävämmän kassin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiju! Ja hyvä vinkki tuosta vahvemmasta paperista. :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos Jossu! Nyt vaan paperipusseja taittelemaan. :D

   Poista
 5. Kiitos vinkistä, täytyy lähteä ostoksille!

  VastaaPoista
 6. Hei, mistähän löytyisi edullista valkoista jämäkkää paperia tähän tarkoitukseen? Googlailu ei ole tuottanut tulosta.

  VastaaPoista