Uudet lenkkarit: Nike Air Zoom Pegasus 32

Hankin viime viikolla uudet juoksulenkkarit vauhdittamaan ja innoittamaan juoksulenkkejäni. Vanhat lenkkarit olivat kunnoltaan vielä aivan hyvät, mutta ehkä aavistuksen liian pienet. Nyt päädyinkin puoli kokoa suurempaan malliin ja niinpä ollen siron naisellinen koon 42 lenkkarini jouduttiin tilaamaan myymälään erikseen. Heheh.Kävin hölköttelemässä tänään ensimmäisen seiskan lenkin uusilla lenkkareilla. En tiedä johtuiko sitten kengistä vai viikon juoksutauosta, mutta eihän se kovin kevyesti kulkenut. Kengät kyllä tuntuivat hyvältä, mutta jalat sen sijaan tuntuivat painavan tonnin kumpainenkin ja vaatettakin oli aivan liikaa keliin nähden. Harvassa on muuten ne kerrat jolloin olen osannut talven aikana pukeutua juuri oikein lenkille. Joko on ollut liikaa tai liian vähän vaatetta. Niin odotan sellaisia ilmoja, että takin voisi jo jättää pois.


Aloittelin juoksuharrastustani Merrelin Barefoot kengillä, joilla lyhyet polkulenkit tuntuvatkin ihan kivoilta. Pitemmille matkoille ja asfaltilla sen sijaan kaipasin enemmän tukea ja vaimennusta. Viime keväänä hankin sitten ensimmäiset Nike Pegasus 31:t asiantuntevan myyjän opastuksella. Ensimmäiset lenkit Pegasuksilla tuntuivatkin barefoottien jälkeen siltä kuin olisi pehmustetulla patjalla yrittänyt tarpoa, mutta pian näihin tottui niin, etten enää kyllä pois vaihtaisi.

Itse en huomannut ainakaan nyt yhden lenkin perusteella kengissä juurikaan eroa edelliseen 31 malliin verrattuna. Ainoa selkeä ero on erilainen nauhoitus. Tykkään, että näissä uusissa nauhoittaminen on kätevämpää ja helpompaa kun nauhat kulkevat lenkkien läpi sutjakammin kuin vanhassa mallissa, mutta hiukan arveluttaa nauhalenkkien kestävyys. Tällä kertaa valitsin myös väriksi vähemmän keleille aran mustan. Edelliset oranssit kenkäni kun rämmin viikossa mutaisiksi ja niitä mutaläikkiä saikin sitten katsella koko vuoden.

Toivotaan kevyitä kilometrejä uusilla lenkkareilla ja jospa varpaan kynnetkin säästyisivät nyt pahemmilta mustumisislta.

Onkos muilla kevään urheiluharrastusten välinehankinnat jo kunnossa?

4 kommenttia

 1. Oliskohan nuo riittävän vaimennetut lenkkarit, mulla kun meinaa juokseminen ottaa polviin :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaimennusta näissä on kyllä tosi hyvin ja asfaltillakin jaksaa juosta. Mulla on ollut myös polvivaivoja aika paljonkin. Nyt ihan viime aikoina tuntuu kuitenkin vihdoin helpottaneen. Ehkä ne tukilihakset siellä pikkuhiljaa on vahvistuneet.

   Poista
 2. Mulla on parinvuodentakaiset Asicsen Nimbukset vielä iskussa, vähän ovat reissuissa rähjääntyneet, mutta vaimennukset edelleen hyvät! Juoksen paljon maantiellä, joten tykkään että vaimentavasta, pehmeästä pohjasta. Ostan juoksulenkkarit aina n. puoli numeroa suuremmat kuin olisi tarvis: varsinkin pitemmillä lenkeillä jalat turpoaa, ja näin oon välttänyt kynsivauriot! :D

  Mukavia lenkkejä sulle sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kuullut paljon hyvää Nimbuksista myös, mutta en ole itse päässyt kokeilemaan, kun ei oikeaa kokoa ole löytynyt. Tuo puoli numeroa suurempi koko onkin hyvä neuvo, jonka oon myös itse kuullut. Lyhyillä lenkeillä vanhatkin lenkkarit on hyvän kokoiset, mutta pitkiksillä alkaa tuntumaan jossain vaiheessa ahtaalta. Toivotaan, että uusien kenkien myötä löytyy nyt sitten helpotusta siihen.

   Poista