Tuolien tuolit

Kuten joku saattoi jo edellisen postauksen vihjailuista arvata, minua viimeinkin onnisti löytää kaksi wieniläistuolia. Olin itse asiassa näitä kyseisiä yksilöitä katsellut jo muutamankin kerran torissa, mutta istuinosan verhoilu sai aluksi vähän nyrpistämään nenää, sillä olisin toivonut puuistuimista versiota tuolista. Nämä tuolit sijaitsivat kuitenkin vain muutaman kilometrin päässä kotoamme, joten perjantaina päätimme käydä niitä vilkaisemassa. Ilmoituksessa luki "Thonet tuolit", mutta en uskonut niiden aitouteen ilmoituksen perusteella, eikä hintakaan ollut niin paljoa, kuin olen nähnyt aidoista pyydettävän.

Tuolit ovat väriltään tumman ruskeat ja olin päättänyt jo alun perin, että jos ovat aidot, väri saa jäädä, mutta jos ovat jotakin muuta, maalaan ne mustiksi. Kieltämättä hieman hämmästyin kun käänsin tuolit ympäri ja Thonetin tarrat ja kaiverrukset pohjista paljastuivat. Kyllä tämä löytö pelasti hiukan ankean perjantaipäivän sitten totaalisesti.
Tuolit ovat hyväkuntoisia, eikä maalipinnassa juurikaan ole naarmuja tai kulumia. Jalat kaipaavat kiristämistä tai ruuvien uusimista ja istuinosat aion kuitenkin verhoiluttaa uudelleen. Pitäisi vaan keksiä minkälaiset kankaan tuon kulahtaneen kukkakedon tilalle haluaisin.

Tyyne hoiti tuolien perusteellisen tarkastuksen puolestamme ja ne läpäisivät onneksi kissankin tiukan seulan.


PS. Ai on jo maaliskuu vai? Ja vuosi 2016? Hitaasti hyvä tulee... :D

6 kommenttia

 1. Hienon löydön teit. Ja laaduntarkkailija tarvitaan totta kai :) Mä kun verhoilin yhden tuolin, siitä tuli saman tien meidän Tyynen oma tuoli. Sen verran kiva se sitten oli...

  Ihanaa maaliskuuta vuonna 2016 :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kyllä supertyytyväinen mun löytöön. Saas nähdä miten meidän Tyyne tuolit omikseen ottaa. Hiukan pelkään verhoilun suhteen, joten pitää ottaa huomioon myös kankaan kissankestävyys sitä valitessa.

   Hih, ihanaa maaliskuuta 2016 myös sinulle! :)

   Poista
 2. Aikamoinen löytö! Tuo kukkaketo kuosi on kyllä ollut melkoinen... Varmasti tulee upeat, kunhan saat Thoneteille uuden kuosin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihdoin lykästi minuakin näiden kanssa. :) Kukkaketo on joo mielenkiintoinen. Yritän keksiä jotakin vähän omantyylisempää sen tilalle. :)

   Poista
 3. Hienon löydön teit <3 Mun vanhemmilla on muuten aivan samat thonetin aidot tuolit kuin meillä ja niissä ei ole mitään merkintää. Ostettu siis liikkeestä mikä möi design huonekaluja (nykyään se sama on vepsäläinen). Tuolit ovat lähes 30vuotta vanhat. Meidän uusissa tuoleissa on merkintä. Kysyin liikkeestä miks kaikissa ei ole merkintää niin sanoi ettei tuoleja ole aina merkitty. Jännää. Eli aitoja tuoleja voi löytää pilkkahintaan mut se mistä tunnistaa aidon ilman merkintää onkin aivan eri juttu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus ei ole varmaankaan niin ajateltu sitä leiman tai aitousmerkinnän merkitystä. Esineet on tarkoitettu käyttöä varten ja laatu on puhunut puolestaan. Nykyään, kun kopioita suolletaan liukuhihnalta karkeista kameroihin, niin tuntuu merkityksellisemmältä erottaa se aito ja alkuperäinen kaiken krääsän joukosta. Näin asian itse näkisin.
   Omalla kohdalla ei alunperin näissä tuoleissa "aitous" ollut niin merkityksellinen juttu, mutta kyllähän se aika kivan lisäarvon tuo. Yllätyin kyllä tämän 214P tuolimallin hinnasta uutena tänä päivänä. Tuolista kun saisi pulittaa jopa 700 €. Alunperin kun taitaa olla tarkoitettu ja suunniteltu kuitenkin kohtalaisen edukkaaksi huonekaluksi.

   Poista