Laajakulmainen keittiö

Otsikolla ei oe mitään tekemistä todellisuuden kanssa, sillä fyysisesti keittiömme on kovin pieni. Kulmia löytyy, mutta ei kovin laajaa sellaista. Tästä syystä keittiöstä (kuten muustakin kodista) onkin ollut aiemmin vaikea saada kovin kaikenkattavia kuvia, sillä kameralla ei yksinkertaisesti ole päässyt riittävän kauas kuvaamaan.

Nyt sain lainaksi Canonilta laajakulmaisen EF-M 11-22mm f/4.0-5.6 objektiivin. Käytössäni oleva kamera on Canonin EOS M minijärkkäri. Omasta takaa siihen löytyy jo 22mm f/2 pannukakkuobjektiivi, joka on ihanan pieni ja näppärä, kun kameraa kannetaan mukana laukussa, sekä Sigman makro, jota hyödynnän lähinnä korukuvauksissa adapterilla kameraan liitettynä. Kuten kuvista huomaa, 11mm laajakulma tarjoaa jo melkoisen kattavan kuvan huoneesta. Tuleehan näistä väkisinkin sellainen asunnonmyynti-ilmoitusfiilis ja yksityiskohdat katoavat, mutta välillä kaipailen mahdollisuutta mahduttaa samaan kuvaan enemmän tilaa.

Näitä kuvia ottaessani aurinko paistoi pilvien lomasta ja valkotasapainoasetukset näköjään ovat heittäneet häränpyllyä aina pilvenrepaleen osuessa auringon eteen. Opettelemista siis riittää vielä kameran säädöissä erilaisten objektiivien kanssa.


Kuvailin myös toiseen suuntaan, eli sen ruokapöydän oletetulle paikalle. Kuten näkyy, vielä ei ole tärpännyt ja sopivan, pienen ja kauniin ruokapöydän etsinnät siis jatkuvat. Kirppikseltä ostamani Thonetit ovat tällä havaa verhoilijan a.k.a. äitini käsittelyssä.

Tuo keittiön yksi seinä on tällä hetkellä kotimme ainoa ei-valkoinen ja tapetoitu seinä. Tapetti on Ikean Bråkig, jota oli Ikean valikoimissa hetken aikaa muutama vuosi sitten. Tapetoimme silloisen keittiömme seinän samaisella tapetilla ja kun muutimme tänne, olisin halunnut nyppiä keittiöstä tapetin mukaani. Se kun ei ymmärrettävistä syistä ollut mahdollisuutta, joten heti kun näin FB-kirppiksellä rullan tapettia myynnissä, tartuin tilaisuuteen ja nappasin sen itselleni. Yksi rulla ei aivan riittänyt, mutta onneksi meillä oli jäljellä juuri riittävästi tapettia edellisestä kerrasta, joten saimme tapetin riittämään tälle seinälle. Ja tykkään tuosta kyllä edelleen aivan valtavasti. Eri kulmista ja eri valotusasetuksilla tapetin sävy näköjään näyttää hyvin erilaiselta. Mielestäni tuon lähikuvan sävyt on lähimpänä totuutta.


Lainalinssin kaltainen laajakulma olisi ihan näppärä lisä kyllä omaan objektiivivalikoimaan, varsinkin kun sisäkuvia tykkään paljon kuvata. Hieman f/4 parempaa valovoimaa kyllä kaipailisin, sillä hämärällä kuvista tulee auttamatta kovin kohinaisia tai sitten on tyydyttävä jalustan käyttöön. Linssi on myös kohtuullisen pieni ja kevyt. Suuret ja painavat objektiivit kun ovat siron kamerarungon kanssa hieman hankalia käsiteltäviä. 

8 kommenttia

 1. Kaunis keittiö teillä. Oletteko ajatelleet pyöreää pöytää (jalka keskellä) teidän keittiöön? Niitä kun saa juuri sen kokoisia ja millaisella kannella haluaa. Ja, kun ei jalkoja tiellä, niin mahtuu näppärästi useampikin ihminen ruokailemaan/seurustelemaan. Meillä ns vastaava ahdas keittiö, pyöreä pöytä ratkaisi ongelman. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hakusessa olisi pyöreä tai neliön muotoinen pöytä. Haluaisimme ensisijaisesti jonkin vanhan pöydän ja kirppisbudjetillakin ollaan liikenteessä, joten ollaan varauduttu ruokailemaan olohuoneessa nyt jonkin aikaa ennen kuin tärppää. :D

   Poista
 2. Mä niin haluisin niin laajakulmalinssin :) Ois niin kiva saada koko huone kuvattua yhdellä kertaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siihen tarkoitukseen tää on kyllä ihan hauska! Saa nähdä malttaako koskaan omaksi hankkia.

   Poista
 3. Kaunis keittiö teillä! Ja kaunis on tuo tapettikin! Objektiivi kuullostaa näppärältä, valovoimaisuutta ehkä saisi tosiaan olla enemmän (itse en edes omista jalustaa), helpottaisi pimeän ajan kuvaamista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja tykkään tosiaan itsekin tapetista kovin. Objektiivi on ollut mun kokeiluissa nyt pari viikkoa ja päivänvalolla saa kyllä tosi hyviä kuvia.

   Poista
 4. Onpa hauskan oloisia kuvia tuolla obiskalla. Ja tuo Ikean tapetti on kyllä kiva. Harmi kun sitä ei enää saa.

  Mukavaa loppu pääsiäistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän sellainen fiilis näitä katsellessa tulee, kuin olisi Kiinteistövälityksen sivuilla, mutta kiva kyllä vaihteeksi saada koko huone kuvaan.
   Harmi tosiaan kun Ikean tapettierä jäi noin pieneksi. Oli vielä mielestäni ihan hyvälaatuistakin tapettia, joten olisi kyllä kiva jos ottaisivat laajemminkin valikoimiin.

   Poista