Ihastuttavat kipsimunat

Ihailin näitä kipsimunia viime vuonna pääsiäisen tienoilla useissa blogeissa. Silloin ei omaa askartelupeukaloa syyhyttänyt ollenkaan, mutta nyt heräsin huomaamaan, että meidän kodin varastoissa ei tosiaankaan ole juuri ollenkaan pääsiäiseen liittyviä koristeita. Googlettelin saman tien ohjeet ja vinkit näiden ihanien munien tekoon ja perjantaina kipaisin apteekissa kysymässä kipsinauhaa. Onneksi heillä sattui varastossa vielä muutama rulla olemaan ja sain siis haalittua tarpeet kolmeen kipsimunaan.

Palmusunnuntaina käärin hihat ja levittelin suojamuovit kylppärin lattialle ja ryhdyin tuumasta toimeen. Munien askartelu oli uskomattoman helppoa ja hauskaa puuhaa, vaikkakin aika suttuista. Lopputulos on mielestäni ihastuttavan veistosmainen ja enemmän tätä päivää kuin ne riemunkirjavat muovimunat, joita marketeissa kaupataan. 


Nyt olen pitänyt munia koristeena ihan sellaisenaan olohuoneen pöydällä ja iltaisin sytyttänyt niissä kynttilät. Nämähän olisivat myös hauskoja astioita vaikkapa pienille suklaamunille tai suojaruukkuja pääsiäisruoholle. Jos omat herneenversoviljelykseni ehtivät pääsiäiseen mennessä tarpeeksi pitkiksi ja tuuheiksi, saatan siirtää ne kasvamaan näihin kuoriin.


Eilen illalla kynttilät sytytettiin Belgian tapahtumien ja uhrien muistolle. Hiljaiseksi kyllä välillä vetää. Mikä hullu, hullu maailma... :(


Millaisia pääsiäiskoristeluja teidän kotoa löytyy? Olettekos kokeilleet jo näiden suosittujen kipsimunien askartelua?

8 kommenttia

 1. Meillä on työn alla nämä samat pääsiäismunat :) Helppoa askartelua, mutta täytyy kyllä sanoa, että melkoisen suttuista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olivat kyllä tosi helppoja ja nopsia tehdä, mutta hiukan suttaavia. Minä levitin muovit kylppärin lattialle, jotta siivous oli sitten mahdollisimman helppoa.

   Poista
 2. Noi on NIIN ihania! Mulla tosin jää tänä(kin) vuonna askartelut väliin, kun huomenna ajelen Etelä-Suomeen ja vasta sunnuntaina kotiudun. Narsissit ja rairuohot saa riittää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää oli kyllä tosi kivat. En yleensä ole pääsiäisasarteluihin kovasti panostanut minäkään. Kerrankin sai tehtyä hiukan jotakin. Kukkaset ovatkin ihan parhaita koristuksia.

   Poista
 3. Noi on kyllä niiiiiin ihanat <3 tosi kauniit tuli 👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään kun sain juuri tuollaisen hapsumaisen rikotun reunan aikaiseksi, jota toivoinkin.

   Poista
 4. Onpa kivat ja tosi isot, tai ainakin näyttää siltä. Noillehan keksii vaikka kuinka monta käyttötarkoitusta. Itse en juurikaan pääsiäistä laittele, mitä nyt kukkia vähän... Mutta niitä nyt on aina muutenkin :)

  Aurinkoa päivääsi täältä lumisateen keskeltä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhalsin tavallisen kokoiset ilmapallot ehkä puolilleen. Eivät ole siis hurjan isoja, mutta eivät ihan tuikkukuppikokoakaan.
   Kukat ovat kyllä parhaita koristuksia juhlaan kuin juhlaan. (Ja arkeenkin!)
   Ja kiitos toivotuksista, tänään aurinko vähän paisteleekin eilisen lumisateen jälkeen.

   Poista