Herkullista pääsiäistä! (Mariannekakku)

Pääsiäisen aikana on kyllä tullut herkuteltua ihan luvattoman paljon. Perjantaina tein kovasti kehutun Marianne-juustokakun juhannusriisin jälkiruuaksi. Reseptin löysin Fazerin sivuilta. Jotta ei ihan mahdottomaksi mässäämiseksi menisi, puolitin reseptin ja tein sen pikkuiseen irtopohjavuokaan. Söimme itse kakusta kahtena eri päivänä muutamaan otteeseen ja veimme reilun palan vielä vanhemmillenikin. Kakkumassaan tullut rahka kivasti raikasti ja kevensi muuten tuhtia ja makeaa kakkua. Jos rahka on omaan makuun liian hapanta, voi sen korvata vaikka jugurtilla ja lisätä massaan hieman sokeria. Tästä kakusta aikuiset tykkäsivät kovasti, mutta lapsille maistuivat vain koristeena olevat karkit.



Pääsiäisen jälkeen täällä alkaa keventely. Talven aikana kun on tullut kerättyä muutama ylimääräinen kilo lantiolle. Puolentoista kuukauden päästä olisi edessä ensimmäinen puolimaratonurakka tälle vuodelle ja matka taittuisi huomattavasti kevyemmin, kun ei tarvitse kantaa ylimääräistä taakkaa mukanaan. Nämä olkoon siis viimeiset kakkukuvat ennen toukokuuta.


Ihanaa toista pääsiäispäivää! Nautitaan tästä vapaasta vielä ja kerätään energiaa huomenna koittavaan arkeen.

Hurraan ja muut tekstikakkukoristeet löydät CaiSannin verkkokaupasta.

2 kommenttia

  1. Ooh, miten herkullisen näköinen kakku!! Nams! Tällaiset kuvat pitäisi kieltää;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, no niin kyllä pitäisikin. Toinen päivä herkkulakkoa menossa ja ei yhtään tee hyvää katsella nyt mitään kakkukuvia. :D

      Poista