Vanhaa kotimaista lasia ja kevään tuojia

Sain kotoani lainaksi isänäitini vanhoja maljakoita. Maljakot ovat olleet muutaman vuoden käyttämättöminä varastossa ja vaativat hieman huoltoa päästäkseen oikeuksiinsa. Kahden värillisen maljakon alpakkaiset pannat olivat tummuneet täysin mustiksi ja lasikin kaipasi hiukan pesua. Huolellinen puhdistus paljastikin nämä upeat lasikaunottaret.Mielestäni maljakot vaativat tietenkin jotakin keväistä ja kävelin kukkakauppaan mielessäni monessa blogissa ihailemani magnolian oksat. Niitä löytyikin, mutta kukkakauppias oli sitä mieltä, että kyseisten oksien nuput eivät välttämättä aukeaisi ollenkaan. Harmitus, mutta onneksi kaupasta löytyi myös ihanan herkkiä kirsikkapuun oksia. Kauppias kääräisi pakettiin mukaan kuitenkin muutaman magnolian oksan kaupan päällisiksi, jotta voisin kokeilla saisinko nuput avautumaan. Aika kiva diili mielestäni ja lupasin raportoida hänelle sitten miten käy.


Googlettelin maljakoiden mahdollisia suunnittelijoita ja sainkin tunnistettua maljakoista kaksi. Turkoosi maljakko on Tamara Aladinin Riihimäen lasille suunnittelema ja kirkas pullo on Eero Rislakin Nina-karahvi. Violetti maljakko jäi kuitenkin minulta tunnistamatta. Jos tiedät jotakin kyseisestä mallista, niin kerrothan ihmeessä. Minusta muotokieli viittaisi kotimaiseen tuotantoon, mutta varma en voi olla.


Nyt onkin mielenkiintoista jäädä seurailemaan miten magnolian nuppusille käy. Toivon kovasti, että saamme jossain vaiheessa ihastella herkkiä vaaleanpunaisia kukintoja.

6 kommenttia

 1. Hei, lila maljakko saattaisi olla Tsekkiläisen Rudolf Jurnikl'n tuotantoa (n. 60-70 luvulta).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vihjeestä. Ainakin yksi hyvin saman tyyppinen malli kyseiseltä suunnittelijalta löytyi, vaikken täysin samaa kuviota pikaisella googlettelulla löytänytkään. Saattaa siis hyvinkin olla.

   Poista
 2. Ihanat kuvat ja todella upeat nuo maljakot, etenkin tuolleen ryhmässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jossu! Näiden värit on aika ihanat ja muodot ja kuviotkin mätsäävät kivasti yhteen. :)

   Poista
 3. Onpa huikean kaunis maljakkosetti <3

  Leikkasin pari viikkoa sitten kirsikkapuusta muutaman oksan. Pieniä lehtiä on tullut ja yksi kukka :). Magnoliasta haaveilen minäkin, mutta epäilen ettei meidän tuppukylästä sellaista saa.

  Ihanaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maljakot on kyllä kauniit. On kiva tehdä tällaisia löytäjä varastoista ettei aina tarvitse ostaa uutta. Kirsikan ja omenan oksat ovat ihan suosikkeja. Ne kukinnot ovat vaan niin ihania! Myös syreeniä voisi jo kokeilla tuoda sisälle. Onnea magnolian metsästykseen!

   Poista