Tuunatut maustepurkit

Olen pitkin talvea pienin erin tuunaillut meille tällaisia DIY-maustepurkkeja. Kaivertanut yhden purkin silloin, toisen tällöin. Nyt sain vihdoin sen verran monta purkkia valmiiksi, että kehtaa esitellä täällä blogin puolellakin tuotoksia.
Meille oli kerääntynyt eniten näitä Santa Marian maustepurkkeja. Poistin etiketit ja pesin purkit, tein mausteiden tekstit purkkeihin lasikaiverruksella ja maalasin korkit mattamustalla spraymaalilla. Sitten mausteet uudelleen sisään ja purkkien järjestely laatikoihin.


Pieni, mutta jotenkin erittäin piristävä tuunaus keittiöön. Mausteet näyttävät niin hiukuttelevilta nyt purkeissa, kun etiketti ei ole turhaan peittämässä sisältöä.

Parasta ennen päiväys toki nyt purkeista katosi, mutta olen ennenkin tyhjennellyt pussien sisältöjä purkkeihin, joten purkkien päiväykset ovat saattaneet näyttää joka tapauksessa jos ei nyt ihan menneelle vuosisadalle, niin ainakin vuosikymmenelle. Ja mausteissa se päiväys ei tietenkään niin nokonuukaa muutenkaan ole. Kyllä sen sitten aistinvaraisesti huomaa, jos purkin sisältö kaipaa päivitystä.

Mitäs mieltä meidän maustepurkkien uudesta ilmeestä? Ovatko tällaiset pikkuprojektit ihan turhaa ajan hukkaa vai piristävä pikku yksityiskohta keittiössä?

11 kommenttia

 1. Huippu hienot <3 Tuollaisia purkkeja kehtaa pitää jopa esillä. Ihana kun on kaivertaja omasta takaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nämä kuitenkin normaalisti majailevat laatikossa, mutat eipä haittaa vaikka joskus joku jäisikin pöydälle pyörimään. Lasikaiverrus on kohtalaisen helppoa muuten tehdä ihan perusharrastajankin. Oikeanlaiset välineet tietysti vaan vaatii.

   Poista
 2. Upeat!!! Mistä olet hankkinut lasin kaivertimen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Teen kaiverruksia (lasin lisäksi metalleihin) työkseni ja käytössäni on kultaseppien ja hammaslääkärien käyttämä mikromoottori. Homma toimii kuitenkin ihan Dremelillä tai vastaavallakin timanttiterien avulla.

   Poista
 3. Tosi kivat ja mausteet näyttää niin herkullisilta noissa! Mistä tuollaisia lasikaivertimia oikein saa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. :) Totta, näitä oli kiva kuvatakin, kun näyttivät niin herkullisen värikkäiltä. Lasikaiverrukseen sopii ihan Dremel tai vastaava monitoimityökalu, itse olen käyttänyt kultaseppien mikromoottoria. Dremelillä taitaa olla myös erikseen kaiverrin, joka on kevyempi käteen.

   Poista
 4. Hei, miten olet saanut noista Santa Marian purkeista etiketit irti? Itsellekin noita purkkeja on kerääntynyt reilusti ja olen useampaan otteeseen yrittänyt irroittaa etikettejä tuloksetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se liima on todella sitkeässä. Ensin irrotin paperin lämpimän veden ja tiskiaineen avulla ja liiman hinkkasin asetoniin kostutetulla vanulla.
   Tästä postauksesta voit lukea tarkempaa ohjeistusta maustepurkkien tuunaukseen. Toivottavasti irtoaa!

   Poista
  2. Kiitos, pitää kokeilla vielä uudestaan :)

   Poista