Tavoitteena toinen puolimaraton

Mietin pitkään, viitsinkö kirjoittaa juoksujuttuja ollenkaan tänne blogiin. Mutta mitä sitä rajaamaan aiheita liian tiukasti, kun kerran lenkkeily omaan elämään tällä hetkellä kuuluu ja siitä kirjoittaminen tuntuu kivalta.

En ole ollut lapsuudessa ja nuoruudessa kovinkaan liikunnallinen ja muutamia vuosia sitten ajatus lenkkeilystä sai ihokarvat pystyyn ja oksennuksen nousemaan suuhun. Kuka hullu nyt vapaaehtoisesti lähtisi tahkomaan tylsää pururataa? Niin vaan mieli kuitenkin yhtäkkiä muuttuu ja edelliskesänä kaverin innoittamana löysin itseni vetämässä lenkkitossuja jalkaan tähtäimessä kymmenen kilometrin rikkominen Sohvaperunan juoksukoulu -ohjelmaa soveltaen. Lähdin juoksemisen osalta käytännössä nollasta, olisinkohan ensimmäisellä lenkillä jaksanut juuri kaksi kilometria hölkätä toooosi hiljaiseen tahtiin. Pohjalla oli onneksi talvella aloitettu jumppailu, joka oli nostanut kuntoa valmiiksi edes hiukkasen.Muistan kuinka ensimmäisen viiden kilometrin rikkominen tuntui ihan mahtavalta itsensä ylittämiseltä. Seuraavaksi 7km ja kesän lopussa sitten meni tosiaan ensimmäisen kerran se kymppi rikki. Silloin ensimmäisen kerran ajattelin, että jos olen nollasta pystynyt lähtemään ja nostanut kuntoani niin, että jaksan juosta (hölkätä) 10 km, pystyisin varmaan myös tuplaamaan matkan niin halutessani. Ajatus jäi kuitenkin silloin vielä siihen ja talven tulon myötä koko lenkkeilyharrastuskin jäi aika pahasti katkolle. Viime keväänä lenkkipolut alkoivat kuitenkin taas pikkuhiljaa kutsua ja kavereiden innoittamana haasteeksi otettiin syksyn Rantamaraton ja siellä puolikas matka. Oikeastaan alussa ajatus tuntui vain hassulta ja epätodelliselta päähänpistolta, mutta pikkuhiljaa juoksukunto lähti kehittymään taas niin, että puolessa välissä kesää tuli sellainen tunne, että saatanpa jopa pystyä siihen!


Syyskuussa sitten oli edessä suuri koitos, Espoon Rantamaratonin puolikas. Jännitti aivan vietävästi, vaikka uskoinkin kyllä jaksavani. Onneksi meitä oli sekä kanssajuoksijoina, että kannustajina aivan mahtava porukka. Matka rullasi lopulta mukavasti ja tavoiteaikakin alittui kirkkaasti. Juoksun nälkä jäi.

Talvella kelien takia luonnollisesti harrastus on taas vähän hiipunut ja varsinkin remonttikuukausi sotki lenkkeilyn pahastikin. Kokonaan en silti ole lenkkareitani hyljännyt, vaan läpi talven olen käynyt enemmän tai vähemmän useasti tyhjentämässä päätä lenkkipoluilla ja -pyöräteillä. Kevääksi on asetettu seuraava tavoite, joka on Turku City Run toukokuussa. Nyt kun olen sanonut sen ääneen, tuntuu tavoite heti konkreettisemmalta ja tuntuu ihan oikeasti siltä, että kohta on se toinenkin puolimaraton plakkarissa. Kokonaisuudessaan tänä kesänä olisi tavoitteena (ainakin) kaksi puolikasta käydä juoksemassa.

Ehkäpä vastaisuudessakin hiukan juoksujuttuja tulen kirjoittelemaan. Pientä raporttia siitä, miten tavoite etenee.

Postauksen kuvat on otettu viime sunnuntain lenkin jälkeen. Märkää lunta tuli taivaalta, tossut olivat likaiset ja lumiset ja silmälasit täynnä pisaroita. Hyvältä tuntui silti.

Miten on, löytyykö blogin lukijoista muita juoksemiseen hurahtaneita? Oletteko käyneet tapahtumissa juoksemassa ja mitkä ovat suosikkimatkojanne?

4 kommenttia

 1. Kiva kun kirjoitit tästä aiheesta! Mulla myös juoksu yksi aikuisiän lemppariharrastuksista, nyt talvikauden ja sairastelujen jälkeen aion sulatella juoksukengät ja lähteä sutkuttamaan keväisille kaduille! Toissakesänä juoksin ekan puolimaratonin, viime huhtikuussa sain muksun, kesällä juoksin kympin ja nyt olis taas tarkoitus treenata puolikkaalle. Oon ilmoittautunut Sami Hedbergin luotsaamaan Pullukka Run-tapahtumaan Vierumäelle, se on tosi hauska ja leppoisa juoksutapahtanu kaikille kuntoilijoille. :) Postaus aiheesta täällä: http://lempipaivanitanaan.blogspot.fi/2015/11/tavoitteena-puolimaraton-2016.html

  Treeni-intoa sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, muita juoksusta innostuneita. Kävin lukaisemassa sun postauksen ja tuo Pullukka Run kuulostaisi kyllä hauskalta tapahtumalta. Harmi vaan, että Vierumäki on hiukan syrjässä täältä suunnasta katsottuna. Juoksuiloa sinulle myös!

   Poista
  2. Juups, on sinne täältäkin matkaa (asun Seinäjoella), mutta ollaan yhdistetty kesälomamatkailua siihen kylkeen! :D Tapahtuma iltaohjelmineen on kyllä aivan loistava! :D

   Poista
  3. Joo se on kyllä kiva jos on muutakin ohjelmaa siinä samalla reissulla. Pitää kyllä laittaa tuo PullukkaRun korvan taakse. Ehkä sitten ensi vuonna nähdään siellä. :)

   Poista