Keittiön pöytä. Mitähän siihen keksisi?

Meillä oli vanhassa kodissa suurempi keittiö ja sinne mahtuikin leikiten kuuden hengen ruokapöytä tuoleineen. Tähän nykyiseen minikeittiöön meille kahdelle ihmiselle ja yhdelle kissalle (let's face it: kissa käy pöydällä varmasti lukuisia kertoja päivässä aina silmän välttäessä, kiellettiin sitä kunka paljon tahansa) ruokapöytä on auttamatta liian suuri. Vaikka pöydästä on otettu keskiosan jatkopala pois, se mahtuu nykyisellään olemaan vain seinän vieressä niin, että sen toiselle puolelle mahtuu mukavasti kaksi tuolia. Loput neljä tuolia siis seilaavat ympäri asuntoa milloin missäkin.
Haaveilen tuohon jotakin oikeasti vanhaa pöytää. Pyöreää tai neliön mallista, pientä ja sievää. Sellaista joka kirpparilla vaan odottelee meitä, kyljessä hintalappu pienellä hinnalla ja jonka nähdessäni olisi heti varma, että tämä se on. Sinne kirppikselle pitäisi siis vissiin joskus ihan oikeasti mennäkin.

Ja ne tuolit, ne tuolit. Kolme olisi passeli määrä. Käyn joka päivä katsomassa tori.fi ja huuto.net -tarjonnat. Kirjoitan hakusanoiksi wieniläistuolit, thonet, kahvilatuolit ja kaikkea muuta sen tyylistä. Pari kertaa on melkein tärpännyt jostakin tästä läheltä, mutta ilmeisesti niitä tuoleja havittelee joku muukin, sillä aina olen ollut kuitenkin hiukan liian myöhäisessä. Mutta kyllä ne siellä vielä jossakin odottelevat ne meidänkin tuolimme ja sillä kertaa sitten tärppää.

4 kommenttia

 1. Mä löysin mun thonetin tori.fi palstalta. Käy kurkkaa tämän henkilön valikoima:

  http://www.tori.fi/koko_suomi?w=3&cg=0&ca=18&aid=123483

  Sieltä löytyy vaikka ja mitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. Olenkin ihaillu sun tuolia! Kaikkea kivaa oli kyllä ko. henkilön tori-ilmoituksissa. Paljon mahtavia valaisimiakin! Yksi tuolikin sieltä olisi löytynyt, mutta katsotaan nyt ensin löytyiskö jostain täältä lähempää.

   Poista
 2. Mä haluaisin myös uuden keittiön ruokapöydän ja tuolit, mutten yjtään tiedä minkälaiset. Toisaalta en taas raaskis luopua Boknäsin ryhmästä. Mökille tehdään itse tuppeensahatuista lankuista pöytä. Jalan materiaali / malli ei ole vielä selvillä...

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsetehty pöytä kuulostaa mahtavalta! Ja vähän sama juttu, ettei mulla oo pöydän suhteen mitään selkeää visiota. Luotan siihen, että tiedän sitten kun se oikea tulee vastaan.

   Kivaa viikonloppua sinnekin! :)

   Poista