Huone-esittely: Olohuone

Huomasin, että valmiiden remonttikohteiden joukosta ovat jääneet kokonaan pois olohuone ja kylpyhuone. Olohuone on pienesti vilahtanut muutamissa kuvissa, mutta ajattelin esitellä nyt kotimme keskeisintä huonetta vähän kokonaisvaltaisemmin.

Olohuoneemme on neliöiltään melko pieni, vain aavistuksen makuuhuonetta suurempi. Tänne mahtuvat kuitenkin mukavasti ne olennaisimmat, eli sohvat ja telkkari, sekä työpiste tietokoneineen. Remontissa olohuoneesta revittiin tapetit, poistettiin ikkunan verholauta ja purettiin kaaret kaikista kolmesta olohuoneeseen johtavasta oviaukosta. Myös vanha muovimatto revittiin irti ja tilalle asennettiin kaunista ja kestävää vinyylilankkua.

Värimaailma on tällä hetkellä hyvin vaalea ja valkoinen, seinät on maalattu kaikki valkoiseksi ja lattia on samaa vaaleanharmaata vinyylilankkua kuin keittiössä ja makuuhuoneessakin.
Alla olevasta kuvasta näkee, miten ruokapöydän tuoleja seikkailee olohuoneessa ja eteisessä. Ylimääräiset tuolit ovat kivoja silloin kun meillä käy vieraita, mutta muuten ne ovat kyllä vain ja ainoastaan tiellä. Nykyinen ruokapöytämme on keittiöön liian suuri ja kaikki tuolit eivät mahdu sen ympärille. Jossakin vaiheessa näistä olisi tarkoitus päästä eroon ja päivittää ruokapöytä tuoleineen johonkin kompaktimpaan ratkaisuun.


Työpöydän päällä on itse valmistamamme vanerinen maailmankartta. Kartta on sahattu käsipelillä ohuesta vanerista, osat on maalattu ja kartta liimattu paikoilleen alusvaneriin. Karttaan on tarkoitus liimailla pieniä merkkejä sitten sitä mukaa, kun uusia matkakohteita on valloitettu.


Telkkarin olen tuunannut valkoisella d-c-fixillä teippaamalla. Kauniit lasimaljakot keväisine oksineen siirsin edellisten kuvausten jälkeen saman tien tuonne seinustalle. Sohväpöydällä ne olivat vaan turhaan tiellä. Lasimaljakoiden värit pääsevätkin edukseen nyt valkoista seinää vasten.


Seinällä makuuhuoneen oven vieressä on DIY-timanttikello josta en tajunnutkaan tuon parempaa kuvaa ottaa. Timanttikello on jo mielestäni vähän tylsä ja uusi kello tuohon seinälle onkin jo teon alla. Kellon alla on pino vanhoja matkalaukkuja, jotka kätkevät sisäänsä Wiin pelejä ja ohjaimia, sekä kirjoja.

Eiköhän siinä tullut melko kattava 360° katsaus remonttivalmiiseen olohuoneeseen. Kaikenlaista pienempää ja suurempaa on toki suunnitelmissa vielä tämänkin tilan osalta. 

10 kommenttia

 1. Kaunista :) Lattia on tosi kiva, kunpa saisin meillekin. Ja tuo kartta - mieletön homma on ollut varmaan sahauksessa, mutta vaivan väärtti. Ja nuo maljakot <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! Lattiaan olemme olleet supertyytyväisiä. Kartassa oli kyllä muutaman päivän aherrus, mutta pienissä erissä meni melko vaivattomasti.

   Poista
 2. Kaunis, kaunis, kaunis !! Ihanalta näyttää keittiön seinälaatat <3 Mä himoitsen samanlaisista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta vaan! Keittiön välitilan laatat olivat vähän hätäratkaisu, kun en muutakaan keksinyt. Olen kuitenkin ollut oikein tyytyväinen niihin. :)

   Poista
 3. Oi miten kaunis, tuo lattia etenkin on mahtava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu! Lattiamateriaaleihin ollaan oltu kyllä tyytyväisiä. Päätimme panostaa remontissa lattioihin vähän seinäpintojen kustannuksella (maalia ja tapettia kun on helppo uudistaa myöhemminkin, lattiassa on kovempi homma) ja ratkaisu oli kyllä hyvä.

   Poista
 4. Kauniilta näyttää olohuoneenne ja samalla huomain keittiössänne, olevan ihanan laatan tiskialtaan yläpuolella <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Souliina! Juu, tuo välitilan laatta on kyllä kiva. Tarkempia kuvia siitä löytyy mm. tuolta keittiöpostauksesta.

   Poista
 5. Onpa teillä kaunista ja harmonista! Tuolle sohvaryhmälle voisi itsekin hyvim istahtaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenna! Sohvat on tosi mukavat löhöilyyn, mutta valitettavasti kooltaan aavistuksen isot olohuoneeseen.

   Poista