DIY: Höyhenpiirros tauluksi

Kun äiti näki pari viikkoa sitten piirtämäni höyhentaulun, hän pyysi, että piirtäisin hänelle samanlaisen pienemmän. Äidillä sattui olemaan syntymäpäivät viime viikolla, joten tottakai piirtelin sitten hänelle oman höyhenen seinälle laitettavaksi.Samalla päätin valokuvailla työvaiheita tännekin, jos joku muukin innostuisi näitä sulkasia piirtelemään. Tämä on helppo ja kiva projekti kokeilla miten lyijykynä sopii omaan käteen, vaikka ei olisi juuri aikaisemmin mitään piirrellytkään. En ole itse todellakaan ammattitaiteilija tai edes intohimoinen harrastaja, joten tämä tutoriaali ei varmastikaan ole kaikkien taiteen sääntöjen mukainen. (Hah! Siinäpä oli kulunut fraasi nyt paikallaan.) Piirsin höyhenen ihan tavallisella 0.5mm lyijytäytekynällä vesiväripaperille. Oikein teräväksi teroitettu lyijykynä toimii varmasti myös.


Luonnostele ensin höyhenen muoto kevyesti paperille. Piirrä höyhenelle ruoto. Piirrä kevyin, edestakaisin pehmeän aaltomaisin liikkein höyhenen höytyä. Jätä välillä pieniä rakosia ja toisaalla niputa hyötyä ikään kuin se olisi tarrautunut kiinni.

(Kyllä, termi höyty oli pakko tsekata googlella. Mutta eikö olekin ihana sanapari?! Jos oikein stressaa, voi toistaa höyhenen höyty mantraa parikymmentä kertaa. Kyllä pitäisi alkaa helpottaa.)Kun olet käynyt koko höyhenen näin läpi, piirrä toinen kerros hieman harvempaan, kynää enemmän painaen. Sieltä täältä voit tummentaa höyhentä hieman enemmän. Varjosta lopuksi vielä halutessasi höyhenen ruoto. Jos haluat vaaleamman ja herkemmän lopputuloksen, jätä ruoto vaaleaksi.


Kehystä piirroksesi ja ihaile lopputulosta! Muistathan jakaa piirroksesi myös meille muille.


4 kommenttia

  1. Siis aivan ihan tutoriaali! Uskaltaisikohan sitä itsekin kokeilla näillä ohjeilla... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos tykkäsit. Ehdottomasti kannattaa kokeilla, eipä siinä mene kuin vähän paperia jos ei heti onnistukaan. Voisi sopia kivasti vaikka sinun uuteen taulukollaasiin. :)

      Poista