Remontti valmis: Eteinen

Jatketaanpas valmistuneen remontin esittelyä, tällä kertaa vuorossa eteinen. Eteisessä keittiön lisäksi muutos on oikeastaan kaikkein suurin.

Remontissa eteisestä purettiin kaapit, revittiin irti tapetit, sekä kaksi kerrosta muovimattoa. Lisäksi laitettiin umpeen päätyseinältä sisäänkäynti vaatehuoneeseen ja puhkaistiin vanha makuuhuoneen ja vaatehuoneen välinen oviaukko uudelleen. Lattia laatoitettiin ja seinät maalattiin valkoiseksi. Olohuoneeseen johtavasta oviaukosta poistettiin myös kaari ja oviaukon yläosa suoristettiin.Itse olen varsinkin tuohon lattiaan aivan ihastuksissani vieläkin. Kuviollinen laatta on Kaakelikeskuksen Ape Eternia Negro. Haaveilin pitkään marokkolaisista sementtilaatoista, mutta paksuutensa (ja hintansakin) vuoksi sementtilaatta ei oikein sopinut meille ja halusimme etsiä mieluummin tavallista lattialaattaa saman tyylisellä kuvioinnilla. Mielestäni tämä on kyllä oikein oiva vaihtoehto sementtilaatoille. Laatasta muodostettiin ikäänkuin matto lattialla ja kuviollinen osuus rajattiin tummemman harmaalla laatalla. Aluksi oli tarkoitus rajata kuvio joka puolelta, mutta minulle tapahtui pieni laskuvirhe ja laatoitusvaiheessa huomattiin, että reunaa ei jäisikään uusien kaapistojen eteen ollenkaan. Tämä oli kuitenkin ikäänkuin onnellinen vahinko, sillä nyt näyttää siltä, kuin kuviomatto jatkuisi yhtenäisenä peilin "toisella puolen" ja lopputulos on jopa parempi kuin alkuperäisellä suunnitelmalla.


Malm-lipasto kätkee sisäänsä hyvän määrän tavaraa, kuten huiveja, hanskoja ja pipoja ja onpa yksi laatikollinen täynnä kenkiäkin. Lipaston päällä olevat ladyt olen maalannut joskus itse. Nyt olen hiukan kyllästynyt jo heihin ja mielessä onkin eräänlainen valokuvasarja niiden tilalle.


Eteisen toisella lyhyellä seinällä on Ikean peiliovelliset Pax-kaapit. Meillä kävi melkoinen tuuri, sillä eteisen leveys oli kuin tehty noille kaapeille. Kahden kaapinoven taakse mahtuvat takit, jokapäiväisessä käytössä olevat kengät, sekä laukkuja. Yhdessä kaapissa sijaitsevat sitten siivousvälineet. Peiliovet eivät mahtuneet hissiin ja koin kyllä tuskanhetkiä kantaessamme niitä ylös seitsemänteen kerrokseen. Ovien painavuudessa on kuitenkin puolensa, sillä kaappeihin jostain syystä viehättynyt kissamme ei pääse nyt availemaan ovia omin päin.

(Kuten huomaatte, peilin kautta kuvaaminen on haastavaa, jos ei itse ole ollenkaan kuvauksellisella tuulella. :D )


Kaksi harmaata väliovea (toinen johtaa rappukäytävään, toinen kylppäriin) olisi jossain vaiheessa vielä tarkoitus vaihtaa uusiin ja ruma sähkökaappi kaipailee hieman kohennusta. Muuten olen oikein tyytyväinen eteisen tämän hetkiseen ilmeeseen.

Mitä mieltä sinä olet remontin lopputuloksesta eteisen osalta?

Nyt toivottelen mukavaa sunnuntai-illan jatkoa! Minulla on ollut hiukan kurkkukipua muutaman päivän ja toivon, että se menisi nopeasti ohi lepäilemällä. Hiukan harmittaa, ettei voi lähteä lenkille nyt kun säät sen pakkasten puolesta jo sallisivat. Tänään onkin siis tiedossa loppuilta sohvailua ja leffaa.

7 kommenttia

 1. Kaunis lattia <3 Koko eteinen on kiva. Voih, kun osaiskin maalata, ei olis tauluista pulaa. Nytkin mietinnässä jotain kivaa printtä kahteen A4 kehykseen, eikä keksi millään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Omaa taidetta voi tehdä kodin seinille helpostikin vaikka pensseli tai kynä ei pysyisikään kädessä. Pineterstissä mm. löytyy paljon kivoja ideoita hakusanoilla DIY wall art. :) Mulla on se ongelma, että kyllästyn helposti omiin töihin ja niistä alkaa etsiä ja löytää vaan virheitä. Onneksi tällaiset pienet taulut on sitten helpoo tehdä uusia ja vaihtaa tarpeen mukaan, kun ei kuitenkaan ole mistään oikeasta taiteesta kyse.

   Poista
 2. Toi lattia on ihan mieletön! Ja muutenkin kaunis eteinen :)

  VastaaPoista
 3. Oikein kaunis eteinen! Mulla tuli tänään vimma siivota meidän eteinen ja kunhan pääsen kotiin niin aion sen tehdä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siivositkos? Muiden blogit on kyllä usein minullakin inspiraationa paitsi sisustukseen, myös siihen siivoukseen ja järjestelyyn. :)

   Poista
 4. Kylläpä on ihana eteinen, kyllä tuonne kelpaa tulla, omassa blogissani on sitten kuva jostain ihan muusta ;).

  VastaaPoista