Päiväretki Turkuun

Lähdimme maanantaina aamupäivällä hetken mielijohteesta päiväretkelle Turkuun. Raumalta Turun keskustaan ajaa reilun tunnin, joten matka on juuri sopiva päivän visiitille tiukemmallakin aikataululla.

Käyskentelimme Vartiovuoren puiston ja keskustan tuntumassa napsien valokuvia. Kävimme Aboa Vetus & Ars Novassa katsomassa siellä tällä hetkellä olevaa nukkekotinäyttelyä. Näyttely on tuotu Lontoon Victoria and Albert Museum of Childhoodin kokoelmista ja se kiertää Turun lisäksi muualla Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Nukkekotien lisäksi ihastelimme Luostarikorttelin raunioita ja kiersimme myös pikaisesti yläkerran nykytaiteen näyttelyn (vaikka se ei ihan hirmuisesti meihin kolahtanutkaan). Lisäksi herkullinen lounas, hiukan kaupoissa kiertelyä ja iltapäivän leffanäytös.
Oikein mukava ja onnistunut pikkuretki!Pitäisi useamminkin harrastaa näitä päivän tai parin kotimaan matkoja. Aina ei tarvitse lähteä ulkomaille tai edes kotimaassa kovin kauas kivojen elämysten perässä.

2 kommenttia

 1. Upeita kuvia ja voi että on jo lunta ikävä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3
   Näiden kuvien otosta seuraavana päivänä se vesisade jo alkoikin ja täällä ainakin on nyt tullut kolme päivää vettä. Eipä ole tosiaan lumesta enää kuin sohjoinen muisto vain.
   Mutta keväthän se onneksi jo on lähes oven takana.

   Poista