Keittiösuunnitelmia

Uutta kotia etsiessämme minulle oli melko selvää, että tuskin löydämme valmiiksi remontoitua asuntoa, jossa kaikki olisi juuri niin oman maun mukaista, ettei uutta remppaa tarvitsisi tehdä. Siksipä keskityimmekin lähinnä sellaisiin asuntoihin, jotka hellää remonttikättä selkeästi kaipasivat. Vaikka remppaaminen onkin raskasta ja aikaavievää, on se myös jännittävää ja palkitsevaa. En malttaisikaan odottaa sitä, että viimein pääsemme muuttamaan suunnitelmia teoiksi ja käymään käsiksi pensseleihin ja teloihin.

Suurin remppauskohde uudessa kodissamme tulee olemaan keittiö. Nykyinen keittiö ei ole mitenkään kovin vanha tai huonokuntoinen, mutta vaaleanpunaisella ja vihreänharmaan sävyillä sisustettu keittiö ei kuitenkaan ihan ole sitä mitä haluamme. Sitä, mistä uuden keittiön tulisimme hankkimaan, ei oikestaan tarvinnut juurikaan miettiä. Ikeaan suuntaamme siis keittiöhankinnoissamme.


Täällä on selattu kaappien, kodinkoneiden ja työtasojen osto-oppaita ja pyöritelty suunnitteluohjelmaa nyt monta päivää ja iltaa. Keittiö on huomattavasti pienempi kuin nykyinen köökkimme, mutta eiköhän huolella suunnittelemalla saada kaikki toiminnot sisällytettyä ja säilytystilaa riittävästi. Ihan ensimmäinen ajatukseni oli purkauttaa keittiön ja olohuoneen välinen seinä pois, jolloin tilasta olisi tullut avarampi ja keittiön pöytä olisi mahtunut tilaan paremmin. Seinä on kuitenkin kantava, joten purkamisesta olisi tullut turhan hankala ja kallis prosessi ja päätimme sen parin viikon pähkäilyn jälkeen unohtaa.

Vaikka tila on pieni, keittiön ikkunasta tulvii valoa ja lisäksi pääsääntöisesti valkoisella sisustuksella uskomme saavamme pienestä tilasta avaramman tuntuisen.

Ikean keittiöviikotkin alkavat kuin tilauksesta ja tarkoitus olisi muutaman viikon sisällä käydä uusi keittiö tilaamassa. Siihen asti on siis vielä aikaa vääntää ja kääntää. Kaapistojen lisäksi kun on niin paljon muutakin päätettävää: kodinkoneet, lattiat, seinät, välitila, valaistus, tiskiallas, hana... Näin ensimmäistä remonttia suunnitellessa alkaa vaihtoehtojen paljous pyörryttää. Onneksi on budjetti, joka sentään hieman rajaa vaihtoehtoja. :D
Nyt saa laittaa kaikki hyväksi koetut keittiöremppavinkit jakoon! Tai jos sinulla on kokemuksia Ikea-keittiön hankkimisesta ja kasaamisesta, niin kuulen tarinoita mielelläni.

Kaikki postauksen kuvat: Ikea.fi

Ei kommentteja